uTorrent konečně dostupný ve verzi pro Linux

Tagy:  utorrent, sdílení, stahování, bittorrent, torrenty, download, verze, linux, operační systém, os, windows

V případě, že jste si oblíbili klienta uTorrent, který slouží pro práci se soubory na BitTorrent sítích, doposud jste měli v případě operačního systému Linux smůlu, protože ho uTorrent nepodporoval. To se však změnilo a BitTorrent první verzi uTorrentu pro Linux „vypustil do světa“.

Klient dostal jméno uTorrent Server, nelekejte se však, se serverem nemá tato verze nic společného, spustíte ji v naprostém pořádku na 32-bitových verzích operačních systémů Ubuntu 9.10 a vyšší, Fedora 12 a vyšší a také Debian 5 a vyšší. Je možné, že bude uTorrent fungovat i na jiných distribucích, tyto tři jmenované ho podporují na 100%. BitTorrent verzi pro Linux pojmenoval jako alfa 3.0. Podle vývojáře se může uživatel řídit verzí jádra, pokud má systém jádro alespoň 2.6.13 nebo vyšší, neměl by být se spouštěním problém.

uTorrent je distribuován jako balíček, jeho součástí je spustitelný soubor, dále pak soubor s dokumentací pro WebUI. Pro konfiguraci slouží soubor utserver.conf, popřípadě můžete využít rozhraní WebUI.

Ve vývoji je podle BitTorrent i verze s normálním grafickým rozhraním pro Linux, kdy však bude dostupná není jasné. uTorrent pro Linux můžete stáhnout z oficiálních stránek.

Zdroj: utorrent.com

Novinka uTorrent konečně dostupný ve verzi pro Linux byla publikován 6. září 2010 v 00.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...