Grafiky AMD už nebudou nést značku ATI

Tagy:  radeon, ati, amd, grafika, procesor, hardware, grafická karta, obraz, logo, obrázek

Jeden z největších výrobců grafických karet, společnost AMD se po letech fungování „odklonila“ od používání značky ATI pro svoje výrobky. Prakticky všechny grafické karty, které AMD vyrobila nesly typové označení ATI a číslo.

Za koncem značky ATI jsou nové technologie, přesněji používání procesorů s grafickými jádry, změna značky by se měla týkat kompletně celého výrobního sortimentu, který AMD nabízí, tedy i grafických procesorů.

Ty grafické karty a procesory, které budou nově představovány už dostanou nové logo, jeho součástí je nápis AMD s logem společnosti v dolní části a nad ním nápis s jménem řady produktů, např. Radeon Graphics. K logům řad Radeon a FirePro budou zřejmě ještě připojovány čísla jednotlivých produktů.

RADEON

RADEON

Změna není však příliš markantní, barevné ladění zůstalo stejné, font písma také. AMD používá dosavadní loga už čtyři roky, vznikly po tom, co byla zakoupena společnost ATI Technologies, za kteoru tehdy AMD zaplatil téměř pět a půl miliardy dolarů.

Zdroj: Techreport.com

Novinka Grafiky AMD už nebudou nést značku ATI byla publikován 1. září 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...