Facebook bojuje za lepší bezpečnost, v provozu jsou dvě novinky

Tagy:  facebook, sociální síť, bezpečnost, komunikace, osobní data, sdílení, profily, informace, nastavení, účet, bezpečnost, zneužití

Nejoblíbenější sociální síti na světě, Facebooku, je velice často vytýkáno, že se špatně stará o bezpečnost uživatelských profilů. V posledních dnech se ale situace pomalu mění, můžou za to především dvě novinky, které úroveň bezpečnosti posunují o něco výše.

Ta první nová bezpečnostní funkce se týká přístupů k Vašemu profilu. Stačí se jen „proklikat“ do sekce Účet – Nastavení účtu – Bezpečnost účtu, kde najdete zbrusu novou kolonku, ve které jsou evidovány všechny přístupy k vašemu profilu. Navíc je u každého přístupu i doplňková informace, ve které je uveden čas přístupu, místo (IP) adresa a je dále specifikován internetový prohlížeč a operační systém, ze kterého byl přístup evidován. Pokud máte podezření, že vám někdo Facebook zneužívá, není nic jednoduššího než zakázat přístup ze zvoleného zařízení, pak už se nikdo ze stejné adresy nebude moci na Váš profil přihlásit.

Facebook logo

Facebook logo

Další novinku najdete při vyhledávání. Během psaní vyhledávané fráze systém sám nabízí nejpravděpodobnější možnosti v podobě sdílených odkazů. U každé takové kolonky je navíc uvedeno zda, a kolika vašim přátelům se odkaz líbil.

Zdroj: Neowin.net

Novinka Facebook bojuje za lepší bezpečnost, v provozu jsou dvě novinky byla publikován 6. září 2010 v 22.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...