Nový Debian dostane jméno po postavě z filmu Toy Story

Tagy:  Debian, linux, operační systém, microsoft, windows, os, toy story, příběh hraček, jméno, distribuce, jméno distribuce

V případě linuxových distribucí se často setkáváme se jmény, které jsou velice originální a většinou mají také zajímavou inspiraci. Tato skutečnost se nijak nemění ani v případě nové distribuce operačního systému Debian. Očekávaná verze se bude jmenovat Wheezy.

Wheezy je jedna z postaviček filmu Toy Story, avšak nejde o první použití jména nějaké postavy z „Příběhu hraček“ ve jméně distribuce operačního systému. Číselné označení nové distribuce bude „normální“ tedy číslo 7.0.

Aktuální „nejpropracova­nější“ verze nese číslo 5.0 a jmenuje se Lenny, verze 6.0 bude mít jméno Squeeze. Dřívější verze měly jména Etch, Sarge a Woody. Bohužel si budete muset na verzi 7.0 ještě chvíli počkat, i když Debian sliboval, že se bude snažit vydávat nové verze co nejpravidelněji (mluvilo se vždy o prosinci). Tato pravidlo však vůbec není spolehlivé a tým vývojářů okolo Debianu si vydává nové distribuce podle svého vlastního nejlepšího vědomí a svědomí.

Na síti ještě není ani Debian 6.0, na který se těší spousta příznivců díky novinkám, které by měl přinášet.

Zdroj: Lists.debian.org

Novinka Nový Debian dostane jméno po postavě z filmu Toy Story byla publikován 6. září 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...