Google má nové logo, zřejmě oslavuje výročí založení

Tagy:  google, logo, vyhledávání, animace, vyhledávač, obrázek, výročí, založení

V některých jazykových lokalizacích svého vyhledávače Google upravil své logo. Na první pohled nevypadají nové vizuální efekty vůbec špatně, i když o něco mohou zpomalit načítání stránky.

Úplně nové logo má podobu barevných kuliček, které uhýbají před kurzorem do všech směrů a pak se zase vrací zpět na své místo – tedy do tvaru původního loga. Logo bylo vytvořeno v jazyku JavaScript a v HTMl technologiích. Zajímavé jsou však hned dvě věci, na logo nejde kliknout a Google nespecifikoval, proč vlastně novinku vymýšlel a k čemu má sloužit.

Má se za to, a pravděpodobně to bude i opravdový důvod, že logo má připomenout výročí založení jedné z největších firem v IT branži. Časově by teorie o výročí mohla být reálná, neboť Google byl skutečně založen v září, konkrétně sedmého.

Pro Google to není první animované logo, už v minulosti (na jaře tohoto roku) se vyhledávač blýskl originální animací, ve které bylo vzpomenuto na narození Isaaca Newtona – do obrázku byl vložen motiv padajícího jablka.

Zdroj: Youtube.com

Novinka Google má nové logo, zřejmě oslavuje výročí založení byla publikován 7. září 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...