Představena betaverze Internet Explorer 9

Tagy:  internet explorer, explorer, prohlížeč, internetový prohlížeč, betaverze, verze

Opět se nám objevila nová verze internetového prohlížeče, tentokrát jde o produkt Microsoftu, známý Internet Explorer. Právě jeho se týká nová betaverze, konkrétně jde o betaverzi k připravované verzi Internet Explorer 9.

Největším lákadlem pro uživatele je kompletně přepracované uživatelské rozhraní, nyní můžete používat jen jednu lištu, ve které najdete všechny prvky, které slouží k základní obsluze internetu. Nechybí samozřejmě pole pro zadávání adresy internetového serveru, které je spojeno s funkcí vyhledávání.

Internet Explorer 9 dostal i lepší podporu standardů, v testech Acid3 se umístil dokonce lépe než Mozilla Firefox. Podstatné zvýšení výkonu se přičítá i technologii JavaScript, což ho vyšvihlo na první příčky v tabulce rychlostí konkurenčních prohlížečů.

Microsoft logo

Microsoft logo

Výhodou nové betaverze je upravené renderování textu a vůbec celého multimediálního obsahu webových stránek, pro renderování je používána hardwerová akcelerace. Samozřejmě nesmí chybět spolupráce s novou technologií HTML5, která má ovšem občasné chyby, na jejich odstraňování se ale pracuje.

Zdroj: Connectstat.com

Novinka Představena betaverze Internet Explorer 9 byla publikován 16. září 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...