Youtube se chystá na živé vysílání

Tagy:  youtube, video, stream, live, vysílání, live vysílání, internetové video, multimédia

Oblíbený server pro sdílení videa Youtube.com chystá právě na tyto dny spuštění, zatím sice jen zkušební, nové služby pro vysílání tzv. live, tedy živého obrazu. Podstatný rozdíl mezi staršími testy a tím novým je v tom, že ty starší zajišťoval sám Youtube, na tom dnešním by mělo dojít k ověření, jestli i ostatní smluvní partneři, kteří chtějí své vysílání nabízet na internetu mají vůbec možnosti a dostatečnou technickou rezervu k odesílání obrazu a zvuku.

Test živého vysílání má na starosti hned několik společností, jmenovitě Rocketboom, Next New Networks, Howcast a Young Hollywood. Youtube dokonce už vystavil na internet jakýsi televizní program, ve kterém můžete najít, co se kdy bude vysílat a jací společníci mají vysílání na starosti.

Jediný větší problém je v tom, že obyčejní uživatelé si na oficiální spuštění služby budou muset ještě chvíli počkat, protože testovací vysílání bude zatím dostupné jen pro vybrané programátory a šéfy firem, kteří se na provozu podílejí a chtějí se ujistit o kvalitě přenášeného obrazu a zvuku. Zatím není jasné ani to, jestli se časem budou moc k live vysílání připojit i obyčejní uživatelé, tedy jestli budeme moci live vysílat i své vlastní věci.

Zdroj: "Youtube-global.blogspot­.comttp://you­tube-global.blogspot­.com/2010/09/tes­ting-testingyoutube-begins-trial-of.html

Novinka Youtube se chystá na živé vysílání byla publikován 13. září 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...