Firefox 4.0 v nové zkušební verzi, má lepší podporu JavaScriptu

Tagy:  firefox, prohlížeč, nová verze, chrome, firefox, opera, engine, Javascript

Oblíbený internetový prohlížeč Mozilla Firefox je k dispozici v nové verzi, určené zatím jen ke zkouškám a testům. Jeho hlavním lákadlem je upravený engine pro JavaScript s názvem JägerMonkey.

JägerMonkey je v podstatě pokračoval úspěšného enginu TraceMonkey, který se v prohlížeči Firefox zabydlel už od verze 3.5. Pokud si chcete vyzkoušet výhody nového JägerMonkey, musíte počkat do další betaverze, nebo vyčkat až na uvolnění finální verze 4.0.

Výhodou enginu JägerMonkey je efektivnější překlad cyklů, ke kterému sice stále využívá TraceMonkey, ale s JägerMonkey už bude moci program přeložit kompletní cykly. Doposud bylo normální, že TraceMonkey přeložitelné cykly dále interpretoval, ale nedokázal je překládat, to se teď změní. Další novinkou je Nitro assembler, který vyvíjí Apple a bude využívány v nové verzi Firefoxu.

Firefox logo

Firefox logo

Firefox 4.0 však stále zaostává ve výkonnostních testech, stále je na tom hůř než Chrome 6 nebo Opera 10.61. I když nárůst výkonu je více než znatelný a do vydání finální verze by měl podle vývojářů ještě narůst, zatím však Firefox nedokáže být rychlejší, než jeho konkurenti.

Zdroj: Blog.mozilla.com

Novinka Firefox 4.0 v nové zkušební verzi, má lepší podporu JavaScriptu byla publikován 13. září 2010 v 23.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...