Google přerušuje focení v České republice, má problémy s ÚOOÚ

Tagy:  google, street view, google služby, focení, města, google auta, vyhledávač, street view, panorama

Google zřejmě bude mít s focením dalších měst pro svoji službu Street View problémy, Úřad pro ochranu osobních údajů, zkráceně ÚOOÚ totiž právě rozhodl o zamítnutí žádosti registrace, která slouží pro sbírání a zpracování fotek na území Českých měst a o kterou musel Google zažádat.

Pro Google to znamená problém hlavně v tom, že byly rozpracované časové plány focení jednotlivých měst, které teď zřejmě vezmou za své. Google nicméně chce v debatě s ÚOOÚ dále pokračovat a pokusí se nakonec registraci pro své mapování získat a časovou ztrátu, kterou tak nabral alespoň trochu dohnat.

Google logo

Google logo

Google uvedl, že problémy byly hlavně technického rázu, z hlediska právního byly všechny potřebné dokumenty a požadavky splněny a odevzdány. Google fotí naše města už od května minulého roku, právě to, že fotil bez registrace možná ovlivnilo závěrečné rozhodnutí ÚOOÚ. Rovněž tak služba Google Street View funguje pro Českou republiku už několik měsíců a zatím se setkala s velice dobrým přijetím.

Na Slovensku focení pokračuje v plné síle, zatím probíhá v devíti městech a zhruba do půl roku by měla být spuštěna služba Google Street View i u našich východních sousedů.

Zdroj: Thinq.co.uk

Novinka Google přerušuje focení v České republice, má problémy s ÚOOÚ byla publikován 14. září 2010 v 18.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...