Ještě jednou Android: Je páté nejpoužívanější na smartphonech v Západní Evropě

Tagy:  mobil, smartphone, operační systém, android, rim, windows mobile, symbian

Dnes jsme Vás informovali o netbooku vyráběném Toshibou a zmínili jsme se, že má nainstalovaný operační systém Android. Další zpráva, která se Androidu týká říká, že je pátým nejpoužívanějším operačním prohlížečem pro smartphony v celé Západní Evropě.

Android používalo za červenec 6,1% všech smartphonů v zemích Západní Evropy, nejpoužívanější byl operační systém Symbian, který je nainstalován na více než polovině přístrojů, konkrétně jde o 54,5 % podíl. Na druhém místě s odstupem téměř 35 procent se umístil iPhone OS. 11,6 % získává Windows Mobile a na čtvrtém místě v oblíbenosti se umisťuje RIM OS s osmi procenty.

Oproti stejnému měsíci loňského roku si Symbian i Windows Mobile mírně pohoršili, naopak iPhone OS své postavení zlepšil, stejně tak Android, který používalo jen půl procenta uživatelů.

Průzkumu se účastnili majitelé smartphonů ve Velké Británii, Španělsku, Itálii, Francii a Německu, dohromady přes 60 miliónů lidí. Pokud se podíváme na nejaktuálnější statistiky prodejnosti, nejlépe se prodávají telefony se Symbianem, má ho téměř 41,2 % všech nových mobilních telefonů.

Zdroj: ComScore.com

Novinka Ještě jednou Android: Je páté nejpoužívanější na smartphonech v Západní Evropě byla publikován 18. září 2010 v 20.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...