Kde je můj kamarád? Do Evropy přichází služba Facebook Places

Tagy:  facebook, sociální síť, komunikace, sdílení, osobní data, informace, nastavení, facebook places, místa, pozice, umístění

Sociální síť Facebook je téměř všem uživatelům internetu už velice dobře známá, čas od času se v souvislosti s ní objeví nějaká novinka, která se většinou setkává s velice kladným přijetím registrovaných lidí. Nová služba, do které Facebook vkládá veliké naděje je Facebook Places.

Zatím sice můžou Facebook Places používat jenom Britové, plánuje se ale rozšíření do dalších částí Evropy. Principem Facebook Places je vkládání místa, kde se dotyčný člověk právě nachází. Vypadá to asi tak: v rozhraní služby najdete místo, na kterém právě jste. Vaše aktuální poloha se zobrazí na Zdi, stejně jako status. Prostřednictvím sdělení Vaší pozice můžete najít i další přátele, kteří se nacházejí někde ve vašem okolí.

Facebook logo

Facebook logo

Facebook i u této nové služby velice dbá na soukromí uživatelů, kvůli kterému byl často kritizován různými organizacemi, jak oficiálními státními, tak i soukromými subjekty nebo neziskovými uskupeními. V profilu si může každý nastavit, jestli chce, aby se informace o jeho poloze zobrazovali všem lidem, nebo třeba jen přátelům, které má v profilu.

Bohužel se Facebook Places potýká ještě s jedním omezením, nedá se používat na jiných přístrojích než na iPhonech, verze pro ostatní platformy jsou ovšem rozpracovány a měla by se co nejdříve objevit.

Zdroj: Telegraph.co.uk

Novinka Kde je můj kamarád? Do Evropy přichází služba Facebook Places byla publikován 20. září 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...