Google Docs dostává nové fonty, fungovat mají u všech nových prohlížečů

Tagy:  google, font, fonty, vzhled, web, služby, služba, google docs

Služba Google Docs, která slouží pro sdílení a online upravování dokumentů je opět trochu inovovaná. Potěšit má hlavně ty, kteří dříve měli problémy se správným zobrazováním textů, jde totiž o nové fonty.

Úplně nové písmo má podporovat všechny nejnovější prohlížeče, stejně tak operační systémy, Mac OS X ani Linux nevyjímaje. Výhodou je, že zbytečně nezatěžujete počítač, fonty totiž nejsou uloženy na pevném disku, ale Google si je sám „najde“ po spuštění služby.

Přidáno bylo celkem sedm webových fontů, konkrétně mají názvy Calibri, Droid Serif, Corsiva, Droid Sans, Consolas, Cambria. Bohužel fontům zatím chybí česká diakritika, podporován je pouze anglický jazyk.

Google sám vytvořil pro práci s fonty službu Font API, která je použitelná na jakékoliv webové stránce, a je veřejně přístupná. Odpadnout by tak měly občasné problémy, které se objevovaly při práci s Google Docs v některých specifických verzích operačních systémů nebo internetových prohlížečů. Ke kompletní české lokalizaci by mělo dojít v průběhu zhruba tří měsíců.

Zdroj: Code.google.com

Novinka Google Docs dostává nové fonty, fungovat mají u všech nových prohlížečů byla publikován 23. září 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...