Tablet od LG nebude

Tagy:  tablet, lg, ipad, apple, prodej, konec, zrušení, vývoj, android, google

Původně se do něj vkládalo hodně nadějí a měl se stát konkurencí pro iPad, nakonec však bude všechno jinak. Známá společnost LG, která vyvíjela svůj vlastní tablet, jenž měl být vybaven operačním systémem Android nakonec uvedení novinky na trh zrušila.

LG chce zřejmě počkat, dokud nebude zpřístupněna vyšší verze operačního systému, než je dosavadní verze 2.2. LG má údajně velice intenzivně jednat s Googlem, který operační systém vyvíjí a zřejmě se pokusí dohodnout se na nějakém kompromisu.

Dá se ovšem očekávat, že avizovaného uvedení nového tabletu, který se měl začít prodávat do konce tohoto roku už se letos zřejmě nedočkáme, pokud se ho vůbec někdy dočkáme a LG vývoj úplně nezruší. LG zřejmě bude čekat, dokud Google neuvolní další verzi Androidu s pořadovým číslem 3.0 a označením Gingerbread. V tom případě by se ale musel přístroj znovu upravit tak, aby novou verzi podporoval.

Vyjádření, že tablet nakonec tento rok nebude je údajně z vyšších míst společnosti LG, dá se tedy říct, že by s velkou pravděpodobností mělo platit.

Zdroj: Reuters.com

Novinka Tablet od LG nebude byla publikován 5. října 2010 v 22.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...