Facebook stále roste, mluví se o integraci do mobilních telefonů

Tagy:  facebook, sociální síť, telefon, smartphone, android, integrace, spolehlibost, komunikace

Oblíbená sociální síť Facebook stále mohutní a chce dostat i ty uživatele, kteří zatím jejímu mámení odolávali. Jednou z možností, jak by mohl být Facebook „víc vidět“ je integrace do mobilních telefonů. Spousta z nich sice už nějak odkaz na Facebook obsažený má, a dá se na tuto sociální síť dostat přímo z prostředí telefonu, zřejmě nás čeká ale mnohem hlubší integrace.

Nejpravděpodobnější řešení, které připouští i sám zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg je úprava nějakého zavedeného operačního systému pro mobilní telefony, podle posledních informací by mohlo jít o Google Android, který má vyhovovat použití ze všech systémů nejlépe. Facebook se už nyní podle neoficiálních zdrojů podílí na vývoji dvou typů martphonů, oba vyrábí společnost INQ Mobile a jako operační systém mají mít samozřejmě Android.

Facebook logo

Facebook logo

Zajímavé je, že Facebook telefon už v podstatě existuje, avšak není mezi veřejností příliš známý. Jedná se o typ INQ Chat 3G a integrace je skutečně velmi hluboká, telefon například upravuje informace v seznamu kontaktů v závislosti na statusu daného uživatele, atd. První vyvíjené Facebook telefony by se na trhu měly objevit na začátku příštího roku.

Zdroj: Techcrunch.com

Novinka Facebook stále roste, mluví se o integraci do mobilních telefonů byla publikován 24. září 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...