Vydán žebříček nejbohatčích Američanů, objevuje se v něm i několik osobností z IT branže

Tagy:  osobnosti, it, peníze, byznys, žebříček, milionář, miliardář, bill gates, oracle, microsoft, google, facebook

Ve středu byl vydán, tak jako každý rok žebříček, který přináší pořadí nejbohatších občanů USA. První místo si drží, jako už několik let majitel společnosti Microsoft Bill Gates. Jeho celkový majetek je odhadován na 53 miliard dolarů.

IT technologie jsou obvykle hodnoceny jako velice dobré objekty k podnikání, vyplývá to i z tabulky. Mezi dvaceti nejbohatšími se umístilo osm lidí, kteří k penězům přišli právě díky počítačům. Na vysokém třetím místě se umístil zakladatel firmy Oracle Lawrence Elisson jeho majetek je ovšem o celých 26 miliard dolarů menší. Mezi Gatese a Elissona se dostal, stejně jako loni Warren Buffett, investor.

Velmi dobře si vedou i Sergej Brin a Larry Page, kteří vytvořili nejpoužívanější vyhledávač na světě, Google. Oba jsou na jedenáctém místě, jejich majetek je odhadován na 15 miliard dolarů za každého. Další z výrazných osobností, která je v první dvacítce je Michael Dell, majetek odhadován na 14 miliard.

Nováček v „klubu miliardářů“ je Jeffrey Bezos, otec portálu Amazone.com. Trochu nečekaně, Mark Zuckerberg, šéf sociální sítě Facebook se umístil až na pětatřicátém místě s majetkem 6,9 miliard.

Zdroj: Forbes.com

Novinka Vydán žebříček nejbohatčích Američanů, objevuje se v něm i několik osobností z IT branže byla publikován 24. září 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...