Facebook měl včera dvouhodinový výpadek

Tagy:  facebook, sociální síť, problém, výpadek, chyba, nefunkčnost, oprava, stránka, facebook.com

Sociální síť Facebook včera kolem deváté hodiny večer nefungovala. Problém se projevil na celém světě a měl za následek buďto extrémně pomalé načítání stránky, nebo se stránky sociální sítě nenačetly vůbec.

Pokud jste po deváté hodině zkoušeli přihlašovat, pravděpodobně jste narazili na stránku DNS failure, kde bylo specifikováno, že Facebook má „interní chybu“ a na jejím odstranění se usilovně pracuje. Facebook sám připouští, že výpadek celkem trval asi dvě a půl hodiny, kompletně byla chyba odstraněna až kolem půlnoci.

Facebook logo

Facebook logo

Za tento týden nejde o první problém, který byl na Facebooku zaznamenán, objevila se i chyba, která však nezpůsobovala výpadek, a mohla se projevit jako pomalejší načítání stránek. Údajně byla způsobena „třetí stranou“, včerejší nedostupnost ale měl na svědomí sám Facebook, na kterém právě probíhalo konfigurování systému, během kterého došlo k chybnému zadání. V takovém případě přesměrovává automaticky Facebook uživatele na jinou stránku, kde dochází k „projíždění paměti“ a stránka by se měla zobrazit, jelikož bylo najednou přesměrováno na chybovou stránku několik stovek tisíc lidí, server se přetížil a přestal fungovat.

Zdroj: Facebook.com

Novinka Facebook měl včera dvouhodinový výpadek byla publikován 24. září 2010 v 19.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...