Nejlepší smartphony v USA? Podle uživatelů iPhony

Tagy:  iphone, smartphone, nokia, palm, blackberry, htc, samsung, průzkum, žebříček, spokojenost, vlatnosti

iPhone je podle uživatelů smartphonů v USA nejlepší. Vyplývá to průzkumu společnosti J.D. Power and Associates, který se uskutečnil letos od ledna do června.

Uživatelé smartphonů měli vyplnit dotazník, ve kterém hodnotili celkem pět důležitých vlastností a přiřazovali počet bodů v závislosti na tom, jak moc jsou s daným faktorem spokojení. Jako nejdůležitější faktor byla vybrána jednoduchost používání, na druhém místě byl operační systém, dále pak design, funkce jako nejméně důležitou vlastností byla hodnocena výdrž baterie.

Nejvíce spokojení se svými přístroji jsou uživatelé telefonu iPhone, který získal 800 bodů z jednoho tisíce možných. S mírným odstupem devíti bodů se umístil výrobce Motorola, dále pak HTC (781 bodů), RIM BlackBerry (737 bodů), o dva body horší byl Samsung, Pal získal 726 bodů a konečně na posledním místě se umisťuje Nokia, která má skóre 711 bodů.

iPhone získal úplně nejvyšší hodnocení hned v prvních čtyřech vlastnostech, v operačních systémech první pozici sdílí s Motorolou. Naopak Nokia, která se celkově umístila poslední má nejlepší výdrž baterie. iPhone, který se jinak umístil první je však ve výdrži baterie na posledním místě.

Zdroj: Businesscenter­.jdpower.com

Novinka Nejlepší smartphony v USA? Podle uživatelů iPhony byla publikován 26. září 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...