Vandalové se vyřádili na autech služby Google Street View

Tagy:  google, street view, služby, focení, města, google auta, vyhledávač, napadení, vandalství

Vandalové na ostrově Guernsey, kde probíhá focení ulic pro službu Google Street View si vybrali za objekt svých aktivit auta, která focení zajišťují, tedy vozy Opel Astra se speciálně nainstalovanou kamerou na výsuvném stojanu.

K celé události došlo v noci ze středy na čtvrtek, případ je intenzivně vyšetřován policií. Zatím není jasné, zda si auta někdo vybral za terč záměrně, nebo šlo jen o náhodný výstřelek a útočníci nevěděli, komu automobily patří a jaký je jejich úkol.

Konkrétně byly poškozeny dva automobily, u obou byly zničené pneumatiky propícháním ostrým předmětem, objevilo se i poškození drátů, vedoucích z kamer do kabiny řidiče, ty byly nastříhány a dokonce několik metrů kabelů úplně zmizelo. Google sám odmítl upřesnit jak velkou škodu na autech zaznamenal a jaké části byly poškozeny.

Google

Google

Není to poprvé, kdy byly zaznamenány problémy podobného rázu. V jedné z vesnic na pobřeží Anglie dokonce obyvatelé kamerovému autu zabránili vjet do obce pomocí zátrasu. Jak důvod svého jednání uvedli, že si nepřejí, aby se obrázky jejich domů objevily na internetu, neboť je to prý snadný cíl pro zloděje.

Zdroj: Channelonline.tv

Novinka Vandalové se vyřádili na autech služby Google Street View byla publikován 27. září 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...