Originální projekt knihovny pro nevidomé slaví 40 tisíc uploadovaných knih

Tagy:  kniha, server, sdílení, audiokniha, zvuková kniha, nevidomý, slepý, zrak, oči, občanské sdružení, os, digibooks

Originální projekt internetové knihovny, která má sloužit především nevidomým občanům si „připsal“ na své triko rekord. Od roku 2003 bylo na něj vloženo již přes čtyřicet tisíc knih všech různých žánrů

Projekt DigiBooks funguje už sedm let, v databázi serveru je 40 686 knih všech různých zaměřené a témat, od dobrodružných až po poezii. Kompletní databáze má velikost přes 171 715 MB, dohromady zde najdeme knihy od více než třinácti tisíc spisovatelů, od těch málo známých, až po ty nejznámější.

O fungování celého projektu se stará občanské sdružení InfoBlind, které si dalo za úkol co nejvíce zjednodušovat život těm, kteří přišli o zrak buďto úplně, nebo mají nějaké výrazné poškození, které jim zrak zhoršilo. Bohužel tento projekt funguje jen pro Slovenskou republiku, k přihlášení do něj je potřeba být občanem Slovenska, být držitel průkazu zdravotně postiženého a hlavně se registrovat.

Každý člen, který je v projektu zaregistrován platí příspěvek ve výši zhruba 320 Kč za rok, z tohoto příspěvku se platí poplatky za provoz serveru, jeho rozšiřování, atd.

Zdroj: Digibooks.sk

Novinka Originální projekt knihovny pro nevidomé slaví 40 tisíc uploadovaných knih byla publikován 29. září 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...