Kradli peníze z účtů přes internet, zřejmě půjdou do vězení

Tagy:  policie, gang, software, internet, peníze, krádež, trojan, hacker, bílý kůň

Hned devatenáct lidí uvízlo ve spárech Britské policie, která vyšetřuje ohlášené krádeže peněz z účtů, ke kterým došlo prostřednictvím internetového bankovnictví. Protože škody byly relativně velké, hrozí obviněným až několikaletý pobyt za mřížemi.

Policie dokonce už deset lidí přímo obvinila a putovali do vazby. Zbylých devět je zatím vyšetřována na svobodě, ale pokud jim bude nezákonná činnost prokázaná, poputují do vězení také. Škoda, ke které došlo rozhodně není nejmenší, gang, který krádeže organizoval si měl přijít až na šest miliónů liber, což je v přepočtu asi 168 miliard korun. Jde však jen o škodu, která vznikla za uplynulé tři měsíce, policie upřesnila, že za rok, kdy gang fungoval mohla škoda dosáhnout až dvaceti miliónů liber.

Byly poškozeny banky Barclays Bank, Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB a HSBC. O peníze mohlo přijít až šest set lidí. Systém byl velice dobře propracovaný, vše probíhalo přes „bílé koně“, kterým byly odcizené peníze převáděny na účty a ti poté peníze vybírali a většinu zisku nechávali hlavním organizátorům. Ti pochází z různých bývalých republik SSSR.

Konkrétní napadení účtů pak probíhalo přes trojské koně.

Zdroj: Dailymail.co.uk

Novinka Kradli peníze z účtů přes internet, zřejmě půjdou do vězení byla publikován 30. září 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...