Podle průzkumu má Internet Explorer už méně než 50% podíl

Tagy:  internet explorer, firefox, mozilla firefox, chrome, google chrome, průzkum, safari, podíl, trh

Prohlížeč Internet Explorer zřejmě trpí klesajícím zájmem uživatelů. Podle průzkumu, který realizovala společnost StatCounter už klesl jeho podíl pod 50% hranici a dále klesá. Pokles sice není příliš razantní, je však vytrvalý, což není pro Microsoft, který Internet Explorer vyvíjí dobré.

Ještě v srpnu byla hranice, kterou IE překračoval nad 50 %, konkrétně šlo o 51,34 % trhu. Před Firefoxem má sice náskok, ten se ale dosti tenčí, aktuálně má Firefox okolo 31,5 %. Chrome má téměř o 20 % méně, tedy 11,54 %. Na posledním místě je Safari, která má zhruba 4,42 % trhu. Čísla se ovšem vztahují ke globálnímu podílu, ne k tomu v různých lokalitách.

Pokud se týká statistik v Evropě, tady je situace IE ještě mnohem horší. Má jen 40,26%, Firefox už ho prakticky předehnal, neboť má podíl 38,97%. Třetí je s velkým odstupem Google Chrome, má 11,32 %.

Jednotlivé průzkumy se ovšem od sebe velice liší, například NetAppliacations uvádí, že čísla jsou o dost jiné, například Internet Explorer má mít podíl až 59,65 % a Firefox pouze 22,96 %.

Zdroj: Statcounter.com

Novinka Podle průzkumu má Internet Explorer už méně než 50% podíl byla publikován 7. října 2010 v 21.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...