Windows Live Messenger skončí, nahradí jej Skype

Tagy:  Skype, Skype 6, Windows, Windows Live, Windows Live Messenger, Skype nahradí

Je to více jak rok, co Microsoft koupil za ohromných 8,5 miliardy dolarů firmu Skype. Už tehdy se divoce spekulovalo, jak Microsoft hodlá se Skype naložit, protože zároveň provozuje podobnou službu Windows Live Messenger. Před týdnem se na internetu objevili horké spekulace, že Microsoft příští rok nahradí stávající Windows Live Messenger právě Skypem. Nyní je informace oficiální. Změny se budou týkat celého světa vyjma Číny. Microsoft potvrdil, že v prvním čtvrtletí roku 2013 bude služba Windows Live Messenger nahrazena.

Sloučení Microsoft a Skype účtu – zdroj blogs.skype.com

Sloučení Microsoft a Skype účtu – zdroj blogs.skype.com

Tento krok se dal samozřejmě očekávat. Provozovat tyto dvě služby zároveň je velice náročné. Nová verze Skypu už umožnuje přihlášení pomocí Microsoft účtu (Live účet). Už nyní můžete ve Skypu chatovat se svými Windows Live kontakty. V budoucnu pravděpodobně můžeme očekávat, že se ve Skypu objeví chybějící funkce z WLM.

Zdroj: Skype Blog

Novinka Windows Live Messenger skončí, nahradí jej Skype byla publikován 8. listopadu 2012 v 18.45. Autorem novinky je Milan Herbig. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...