Apache OpenOffice 4.0 je na světě – co přináší nového?

Zdarma dostupné kancelářské balíky se těší velké oblibě a dominuje mezi nimi dvojice LibreOffice a Apache OpenOffice (dále jen AOO). Druhý zmíněný balík přichází ve verzi 4.0. Cílevědomý vývoj je vidět, stejně jako spolupráce s IBM.

Postranní panel – může připomínat Inkscape

Postranní panel – může připomínat Inkscape

Největší novinkou v nové verzi je postranní panel nabízející řadu praktických nástrojů. V AOO se objevil právě díky spolupráci s IBM, které propůjčilo panel ze svého balíku Lotus Symphony, jehož vývoj byl již dříve ukončen. Postranní panel vyhovuje dnešnímu trendu širokoúhlých monitorů a používání více monitorů. Používáte-li více monitorů, postranní panel si můžete odepnout z rozhraní AOO a přesunout na libovolné místo.

Celkově je nový OpenOffice rychlejší, vybavenější a nabízí vylepšenou podporu Office Open XML , které známe z kancelářských balíčků Microsoft Office. Brzy se můžete těšit na recenzi čtvrté verze AOO.

Zdroj: Apache OpenOffice

Novinka Apache OpenOffice 4.0 je na světě – co přináší nového? byla publikován 27. července 2013 v 03.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...