100 milionů uživatelů používá Steam, který přináší řadu novinek

Původně čistě herní služba Steam, která nabízela jednak dobrý ekosystém pro hráče, jednak spolehlivý prodej elektronických licencí nejnovějších her, překonala hranici 100 milionů uživatelů a přinesla řadu novinek.

Tou v současnosti nejvýraznější novinkou je přepracované uživatelské rozhraní celé aplikace i webové služby. Přehlednější a vzdušnější rozhraní laděné do tmavě modrých barev nabídne například vylepšené vyhledávání, filtraci a seznam doporučených her. Nově je v desktopové aplikaci implementován také hudební přehrávač Steam Music Player, který umí vedle hudby z lokálního disku přehrávat také soundtracky, které jsou k dispozici k různým titulům. Zajímavostí je, že soundtracky k titulům od Valve jsou poskytnuty zcela zdarma k poslechu.

Steam se stále rozrůstá a za poslední půlrok přilákal 25 milionů nových uživatelů a disponuje již více než 3700 herními tituly v obchodě. Herní konzole SteamBox či operační systém SteamOS jsou jeho budoucí plány. Možná nám vzniká zcela nové odvětví herního průmyslu, které doplní současné škatule konzolových, počítačových a mobilních hráčů.

Zdroj: Steam 1, Steam 2

Novinka 100 milionů uživatelů používá Steam, který přináší řadu novinek byla publikován 29. září 2014 v 14.45. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...