EASA: Používání mobilních sítí v letadlech bylo odsouhlaseno

Evropská agentura pro bezpečnost letectví, známá pod zkratkou EASA, přináší na paluby letadel velmi zásadní novinku. Do nynější doby bylo možné používat mobilní telefony a tablety ve všech fázích letu, tedy včetně přistání a startu, ale pouze v režimu Letadlo. Díky tomuto režimu je telefon kompletně odstřižen od světa.

EASA nově umožnila nechat mobilní elektroniku v běžném režimu, v němž může být telefon připojen k mobilní síti nebo může mít aktivní bezdrátovou síť WiFi. Byť jsou nové pokyny již schválené, jejich praktická aplikace můžeme čekat v horizontu měsíců. Nejprve je třeba letadla řádně otestovat, aby elektronika cestujících nerušila přístroje samotného letadla. Používání bezdrátových sítí na palubě letadla však není povinným pokynem, a tak se situace může lišit aerolinka od aerolinky. Proto je nutné bedlivě sledovat přepravní podmínky.

Zdroj: EASA

Novinka EASA: Používání mobilních sítí v letadlech bylo odsouhlaseno byla publikován 30. září 2014 v 11.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...