O data na OneDrive nepřijedete ani po vypršení platnosti předplatného

Pokud máte obavy z investic do větších kapacit cloudových úložišť kvůli ztrátě dat po vypršení předplatného, dle oficiálního potvrzení obavy nejsou na místě. Microsoft totiž na oficiálním účtu OneDrive na Twitteru potvrdil, že i po ukončení předplatného vaše data zůstanou stále k dispozici. Ke všem datům samozřejmě můžete libovolně přistupovat, sdílet je, stahovat, ale již nemůžete nahrávat další data dokud neprodloužíte předplatné, respektive nezvětšíte on-line kapacitu cloudu. Přístup k datům zakážete ukončením sdílení nebo jejich smazáním.

OneDrive nabízí v základu 15 GB prostor zdarma, který je možný rozšířit za velmi příznivé ceny. Zdarma lze dodatečně rozšířit prostor o 3 GB při používání automatického zálohování fotografií z mobilních telefonů. Druhou možností je získat další prostor doporučováním OneDrive dalším uživatelům.

Co se týče placených rozšíření základní kapacity, k dispozici je 100 GB za 46 Kč za měsíc. Kapacitu můžete rozšířit za 170 Kč na celý 1 TB, přičemž ročně zaplatíte 1700 Kč. OneDrive patří se svými kapacitními tarify k nejvýhodnějším cloudům. Brzy se můžete těšit na článek srovnávající placená úložiště. Sledujte SWMag.cz.

Zdroj: OneDrive na Twitteru

Novinka O data na OneDrive nepřijedete ani po vypršení platnosti předplatného byla publikován 1. ledna 2015 v 00.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...