Kodak IM5 – Chytrý telefon od legendy jako pouhý odkaz

Na technologickém veletrhu CES se letos ukázal zcela nový chytrý mobilní telefon pod značkou Kodak, která je známá především ze světa fotoaparátů. Řada zákazníků bude při koupi očekávat pokročilý mobil s kvalitním fotoaparátem a propracovaným obslužným softwarem. Ovšem výsledek vůbec nesplňuje očekávané parametry.

Britská společnost Bullitt Mobile, která ze svého portfolia může nabídnout například odolné mobily pod značkami CAT a JCB, si opět pouze název známé značky vypůjčila. Nový Kodak IM5 tak není ryze mobilem pro fotografy, ale jedná se o celkem průměrný chytrý telefon se starším Androidem 4.4, který by měl v budoucnu být nahrazen novější verzí Androidu 5 Lollipop.

Po hardwarové stránce nabízí pěti palcový HD displej, 1 GB operační pamětí, 8 GB vnitřní paměti doplnitelné o microSD karty a nakonec také procesor Cortex-A7 taktovaný na 1,7 GHz. Co se týče fotoaparátu, nabídne telefon 13 Mpx v zadu a 5 Mpx ve předu. Fotoaparát bude doplněn o pokročilejší obslužný software s podporou sociální sítí. Kodak IM5 by měl být na trhu k dispozici koncem března za 229 euro.

Zdroj: PRNewswire

Novinka Kodak IM5 – Chytrý telefon od legendy jako pouhý odkaz byla publikován 9. ledna 2015 v 06.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...