Sony možná skončí s nevydělávající divizí mobilních telefonů

Sony se svojí řadou mobilních telefonů Xperia slaví úspěchy. Především nejvyšší řada nesoucí název Z nabízí kvalitně zpracované mobilní telefony s vysokou odolností proti prachu i vlhkosti a vynikajícím výkonem. I díky tomu si vlajková loď Sony pravidelně vysluhuje dobrá hodnocení od testerů a recenzentů. Ovšem ač se Sony zdá jako suverénní prodejce mobilních telefonů, větší úspěch slaví víceméně pouze v Evropě. Globálně tržby nejdou podle představ Sony.

Sony podle dostupných informací je se svou mobilní divizí ve ztrátě, což se projevuje především v hospodaření mateřské společnosti v Japonsku. Spekuluje se o možnosti prodeje mobilní divize Sony, která by tak následovala další prodělávající divizi notebooků Vaio, kterou Sony prodala začátkem roku 2014. Jistou alternativou by byl opětovný vstup Sony do společného vývoje a prodeje mobilních telefonů s jinou firmou, s čímž má Sony zkušenosti již z doby, kdy spolupracovala s Ericssonem.

Zdroj: Forbes

Novinka Sony možná skončí s nevydělávající divizí mobilních telefonů byla publikován 18. ledna 2015 v 07.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...