Apple představil chytré hodinky a nový MacBook

Apple představil na tiskové konferenci několik významných novinek, mezi kterými nechyběla nová generace tenkých notebooků MacBook a zcela nové chytré hodinky Apple Watch.

Nový MacBook přináší nevídaně tenké tělo, kterého Apple docílil díky nové generaci procesorů Intel z rodiny Core M (Broadwell). Vedle rozměrů přináší nový MacBook také 12“ displej disponující IPS technologií s rozlišením 2 304×1 440 bodů a s poměrem stran 16:10. Integrované grafické kartě Intel HD 5300 sekunduje 8 GB nerozšiřitelné operační paměti a o úložný prostor se stará výhradně SSD disk s maximální kapacitou 512 GB. Celé šasi je z jediného kusu hliníku a váží pouhých 920 gramů.

Další žhavou novinkou jsou chytré hodinky Apple Watch. Jejich výdrž by se podle výkonného ředitele Apple Tima Cooka měla pohybovat okolo jednoho dne. Jejich cena by měla při uvedení na trh startovat na 349 dolarech za základní verzi. Ovšem například lepší pásky zmiňovanou základní cenu razantně zvedají. Navíc je základní verze určena pro sportovní účely, čemuž je přizpůsobena především odolnost. Běžné Apple Watch by se pak měly dostat na cenovku okolo 550 až 1000 dolarů v závislosti na velikosti. Datum otevření předobjednávek je stanoveno na 10. dubna, přičemž na trh by se měly hodinky dostat 24. dubna. Mezi prvními zeměmi, kde budou Apple Watch dostupné, se bude vyskytovat USA, Velká Británie, ale také například Německo. Česká republika se do seznamu vybraných zemí bohužel nedostala.

Zdroj: ArsTechnica

Novinka Apple představil chytré hodinky a nový MacBook byla publikován 11. března 2015 v 10.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...