Windows 10 i na PlayStationu? Konec exkluzivních her pro konzole.

Microsoft to s Windows 10 myslí opravdu vážně a chce svůj chystaný operační systém dostat na co nejvíce platforem. Různé odlehčené a upravené varianty Windows 10 se tak objeví na tabletech, mobilních telefonech či třeba na herních konzolích současné generace. U konzole Xbox One již Microsoft testuje možnosti streamování her do jakéhokoli počítače či tabletu s Windows 10 prostřednictvím Xbox Live. Každý hráč by tedy měl mít své hry vždy po ruce v rámci lokální sítě.

Ovšem v případě konzole Sony PlayStation 4 zachází Microsoft ještě podstatně dále. Navázal totiž nečekanou spolupráci se svým konkurentem Sony a jejich společným plánem je implementace Windows 10 do herní konzole PlayStation 4. Jak to bude se současnými i budoucími hrami, to zatím visí ve hvězdách. Mnoho spekulací ovšem směřuje k otázce multiplatformních her a nasazení sofistikovaných emulátorů pro hry z platforem Xbox One a PC. Zatím není známo, jak se s těmi problémy Sony ve finále vypořádá. Jedno je ale zcela jisté. Datum, kdy Sony vydá pro své konzole update s Windows 10, je stanoveno na 1.4.2016. Windows 10 by v rámci této aktualizace měl být samozřejmě zcela zdarma.

Zdroj: 1stApril

Novinka Windows 10 i na PlayStationu? Konec exkluzivních her pro konzole. byla publikován 1. dubna 2015 v 12.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...