Microsoft představil Surface 3 s Atomem a lepší cenovkou

Microsoft měl s prvním vlastním tabletem Surface velké plány. Vydal speciální edici operačního systému Windows RT pro mobilní zařízení s ARM procesorem, která měla být tvrdou konkurencí iOS a Androidu na tabletech. Úspěch se ovšem nekonal a nezlepšil se ani s příchodem druhé generace.

Současná třetí generace Microsoft Surface se zatím sice prodává jen v USA, již brzy by však měl být k dispozici na celkem 26 trzích včetně evropských trhů. Co se týče výbavy, základ by měl nabízet procesor Atom tikající na frekvenci 1,6 GHz, displej s úhlopříčkou 10,8” a s rozlišením 1920 na 1080 pixelů. Zatím je třetí Surface k dispozici s Windows 8.1, všichni uživatelé ale mohou očekávat update na Windows 10 zcela zdarma. Cenovku rozděluje především paměťová výbava a přítomnost LTE. Nejlevnější verze bude k mání za 499 dolarů a nabídne 2 GB RAM a 64 GB disk na data. Naproti tomu nejdražší verze za 699 dolarů nabídne dvojnásobnou paměť RAM, 128 GB disk a podporu LTE.

Zdroj: Microsoft Surface Blog

Novinka Microsoft představil Surface 3 s Atomem a lepší cenovkou byla publikován 2. dubna 2015 v 11.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...