Adobe Photoshop Elements 11: Vyfoťte a upravte během okamžiku

Tagy:  Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Elements 11, úprava fotografií, úprava fotek

Sponzorované odkazy

Adobe Photoshop Elements 11: Vyfoťte a upravte během okamžiku

Sháníte kvalitní a intuitivní program na úpravu fotografií, ale stále váháte, do kterého se pustit. Osobně bych vám doporučoval program Adobe Photoshop Elements 11, který je sice malinko náročnější na výkon počítače a samozřejmě také na správu, ale pro pokročilé uživatelé naprosto luxusní věc. A proto jsme si pro vás připravili následující článek, který nabízí a hlavně představí nejnovější funkce, které můžeme v této verzi najít.

Co je Photoshop Elements?

Aplikace vám umožňuje upravovat fotografie pomocí výkonných a efektivních nástrojů a vše sdílet prostřednictvím tisku, webových stránek a nejrůznějších služeb. Můžete v něm uspořádat, upravit a sdílet fotografie a vytvořit vlastní vzpomínkové předměty s fotografiemi.

Jaké hlavní nové funkce nabízí verze 11?

Adobe Photoshop Elements 11 nabízí uživatelsky přívětivé a intuitivní prostředí se třemi režimy úprav (rychlý, expertní a s průvodcem). Dále pak mnohem snadnější uspořádání fotografií, nový režim úprav s průvodcem pro vytváření posunu/náklonu a fotografických efektů s vysokým nebo nízkým kontrastem barev, ale také filtry umožňující proměnit fotografie na neuvěřitelné ilustrace a mnoho dalších kvalitních funkcí, které poznáte během práce s programem.

Vše na jednom místě! Snadno importujete fotografie a videa z paměťové karty a poté upravujete a obratem exportujete do formátu, který si předtím zvolíte. K hlavním novinkám patří snadnější správa fotografií, protože vše nyní najdete na jednom místě, tudíž nemusíte nic zdlouhavě hledat. Knihovna fotek je opravdu rozsáhlá a můžete v ní snadno hledat, upravovat a následně zpětně i ukládat. Novinkou je také vyhledávání konkrétních osob, podobných fotografií, nejlepší fotografií a dokonce můžete vyhledávat i na základě data uložení, typu média apod.

Obrázek I. – Adobe Photoshop Elements 11Obrázek I. – Adobe Photoshop Elements 11

Nová verze 11 nabízí i funkce na kvalitnější a modernější úpravu fotografií, oprav chyb jako například červené oči, pleťové zóny, oprava zkreslení objektivu, odstranění nežádoucích prvků na fotce, ale také vytvoření dokonalého skupinového snímku, aplikování efektů na konkrétní části fotografie apod. Nedílnou součástí je také vytváření profesionálních knižních snímků přesně podle vašeho stylu, výtisku v profesionální kvalitě a následné sdílení s přáteli, rodinou, či určitou komunitou. Můžete vytvářet i různé zábavné snímky plné efektů a dokonce i vytváření a editaci krátkých filmů, který se bude skládat ze skupinových snímků a následně Vám vyhodí hotový a hlavně hodnotný film.

Obrázek II. – Adobe Photoshop Elements 11Obrázek II. – Adobe Photoshop Elements 11

Jedná se o placenou nebo neplacenou aplikaci?

Adobe Photoshop Elements 11 nabízí opravdu neomezené možnosti. Bohužel se jedná o placenou aplikaci. Výhodou však je celkem příznivá cena. Můžete vylepšovat fotografie, kombinovat fotografie v kompozicích s více vrstvami, vytvářet rozvržení předmětů včetně knih, stránek a mnohem více. Stačí jen vyzkoušet a hnedka uvidíte ten hlavní rozdíl mezi verzi 11 a ostatním starším aplikacím.

Vlastní názor na aplikaci Adobe Photoshop Elements 11

S programy Photoshop mám své vlastní bohaté zkušenosti. V současnosti používám několik jejich nástrojů, které mě dopomáhají k dokonalejším výtvorům. Aplikace Adobe Photoshop Elements je vhodná spíše pro profesionální uživatele. Začátečníci nepotřebují znát a pracovat s takovou porcí nových nástrojů a proto si myslím, že by se v něm mohli po čase ztrácet.

Moje hodnocení:  80 %

Výhody:

  • Česká podpora
  • Česká lokalizace
  • Možnost upgrade
  • Široká paleta nástrojů

Nevýhody:

  • Vysoký HW výkon
  • Náročnější na správu programu
  • Uživatelské rozhraní chce zvyk

Článek Adobe Photoshop Elements 11: Vyfoťte a upravte během okamžiku byl publikován 15. května 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...