České on-line videopůjčovny

Tagy:  České on-line videopůjčovny, on-line videopůjčovny, on-line filmy, Voyo, Topfun, ivysilani, půjčovna, filmy zdarma

Sponzorované odkazy

České on-line videopůjčovny

S příchodem 21. století se rozrostl filmový průmysl doslova kolosálních rozměrů, desítky žánrů, moře herců a filmových studií. Ovšem co se dá dělat, když jsme náš oblíbený počin viděli v kině před lety a je k dostání pouze na DVD za cenu, která se nám nechce za jedno kouknutí dávat? Široké procento lidské populace by odpovědělo, že si to stáhne, ovšem pokud dokážete ocenit autory, tak můžete využít on-line video půjčovny. Není to nic těžkého, ani finančně náročného.

Co si pod pojmem on-line videopůjčovny představit?

Jistě si pamatujete na místnosti plné videokazet, které po čase nahradily DVD disky, měli jsme kartičku dané půjčovny a chodili si pro nové i staré filmové tituly, které se většinou vraceli do druhého dne. Těm dnům je již dávno konec, originální disky s filmy jsou levnější, ale hlavně se dají stáhnout z internetu, než by člověk řekl švec. I přesto se začínají on-line videopůjčovny dostávat na oči širší veřejnosti lidí, než tomu bylo před lety. Tento projekt již není v plínkách, vyrostl v dospělou a dominantní službu, kterou využívá takřka celý svět.

Kde film pořídit?

Nechybělo dlouho a Apple se svým iTunes přišel s katalogem filmů, s tím, že nákup probíhá stejně hladce, jako u hudby. Ovšem u nás není příliš populární, proto si ho rozebereme ve stručnosti až ke konci. Zmíníme si krach placené půjčovny České Televize, který byl pod názvem iVysílání, ovšem přes placený obsah se neuživila. Proto se v následujících bodech tohoto článku podíváme na zoubek dvěma místním velikánům, kterými jsou Voyo a Topfun.

Voyo

Pokud alespoň občas sledujete televizi Nova, jistě jste někdy pochytili název Voyo, na který moderátoři většiny pořadů odkazují. Zmíněná televize je vlastníkem této on-line půjčovny, ve které nabízí krom svých pořadů (seriálů, sportovních přenosů, zpráv, atd.) i širokou škálu filmových titulů. Také nabízí možnost živého vysílání televize Nova, čehož využijí uživatelé, kteří jsou více fixovaní na své notebooky.

Nabídka

Ve svém obsahu má více jak 1500 filmů, 40 seriálů a více jak 60 pořadů. Poté, co si nějaký film vyberete, vyskočí vám přehledně zpracovaná stránka o daném počinu. Od názvu, po herecké obsazení, jazykovou dostupnost a příběh až k traileru a možností podělit se o informace na Facebooku, Twitteru a Google+.

Co, jak a za kolik?

Voyo má možnost předplatného minimálně na jeden měsíc. Díky tomu dostane kupce nelimitovaný přístup ke všem titulům a to bez reklam. V současné době je možné této nabídky využít nejen na počítači, ale také v chytrých televizorech, tabletech a smartphonech. Cena předplatného na zmíněný měsíc stojí 189,– Kč, na 3 měsíce 499,– Kč, na 6 měsíců 949,– Kč a poslední roční předplatné za 1849,– Kč. Abyste mohli využít služeb a zvolit si předplatné je nutné si zaregistrovat uživatelský profil a následně uhradit vámi zvolený tarif pomocí mobilního telefonu, platební karty, atd. Pokud si nejste jisti, zda Voya využijete, zda vám má co nabídnout, tak můžete využít možnost sedmidenní zkušební verze.

Topfun

Společnost Topfun se pyšní titulem největší on-line videopůjčovny v ČR. Nespadá pod žádný tuzemský televizní program. Jedná se o samostatnou firmu, která nabízí čistě filmové produkty.

Nabídka

I když počet filmů nepřesáhl tisícovku, i tak se může Topfun pyšnit nabídkou filmových novinek, které byly nedávno ke zhlédnutí pouze v kině. Po zvolení počinu se opět uživateli objeví přehledná stránka s informacemi o daném snímku, stejně jako u Voya.

Co, jak a za kolik?

Pokud chcete využívat nabídky Topfunu, musíte se nejprve zaregistrovat a vybrat si tarifní balíček z nabídky. Základním balíčkem je tzv. MOVIE PAKET, kde zákazník získá přístup k 24 filmům a může jej využít po dobu jednoho měsíce. Druhou možností je tzv. EROTIC MINI PAKET, kde zákazník získá možnost zhlédnout 12 erotických filmů měsíčně a to za 125,– Kč. Další balíček je odvozen od druhého a jmenuje se EROTIC MAXI PAKET, a to s tím, že za 199,– můžete zhlédnout 24 erotických filmů, opět v době jednoho měsíce. Jsme u konce a s ním i nejvyužívanější balíček a to TOPFUN NONSTOP, který stojí 189,– Kč a měsíčně nabízí neomezené množství zhlédnutých titulů. Těchto služeb lze opět využívat počítač, chytrou televizi a mobilní přístroje s Android OS, iOS. Možnost platby je opět možná SMSkou a převodem peněz z účtu.

Ostatní

Představili jsme si dva tuzemské velikány a v krátkosti si představíme další možnosti, pokud jste si ani jednoho z nich nezvolili. Tou první možností je iTunes, o kterém jistě víte, že nabízí spoustu hudby, Společnost Apple nezůstala pozadu a rozšířila nabídku i o filmové tituly. U nás je využívám zřídka, hned si vysvětlíme proč. Po „zakoupení“ snímku obdržíte jedno zhlédnutí, omezené 24 hodinami od spuštění přehrávání. Je sice hezké, že je možné pustit si film v několika jazycích dabingu a titulků, ale češtiny se nedočkáme, tím pádem se iTunes nedočká zákazníků z Čech a Slovenska.

Dříve měla placenou on-line půjčovnu také Česká Televize, kde nabízela své pořady a zakoupené filmy za finanční částku. To se ovšem nechytlo, protože Voyo i Topfun nabízí trošku rozšířenější sortiment. Z toho důvodu iVysílání přešlo na bezplatný videoarchív/živé přenosy svých pořadů, stejně tak jako tomu má televize Prima. Je to zdarma, ale často se setkáte s reklamou.

Závěr

V tomto článku jsme si rozebrali všeobecně on-line videopůjčovny, řekli jsme si jak fungují, představili si dva největší české zástupce a uvedli jejich nabídku s cenou. V samotném závěru bych rád vyzval Vás, čtenáře, abyste se podělili o Vámi získané zkušenosti ohledně tohoto tématu.

Článek České on-line videopůjčovny byl publikován 10. června 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Tomáš Křenek. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...