On-line kancelářské balíky v přehledu - Který je nejlepší?

Sponzorované odkazy

On-line kancelářské balíky v přehledu - Který je nejlepší?

A je to tady! Desktopové aplikace začínají být minulostí a na svět se dostávají online aplikace, se kterými můžete pracovat kdykoli a odkudkoli, bez nutnosti samotné instalace programu v počítači. A proto Vám představuji online kancelářské balíky, které naleznete volně dostupné na internetu a můžete s nimi pracovat okamžitě. V tomto článku si jednotlivé programy představíme a ukážeme Vám jednotlivé výhody těchto programů.

Co je Google Docs?

Jako první si představíme online kancelářský balík od Google, který se nazývá Google Docs. S tímto online programem můžete vytvářet svoji práci s kýmkoli na internetu. Stačí když mu přidělíte práva a můžete pracovat na dokumentu společně. Součástí tohoto rozsáhlého balíku jsou programy, které všichni moc dobře známe. Patří zde Excel, Powerpoint, Word a další aplikace, které můžete bezplatně využívat. Abyste mohli tyto aplikace používat, musíte mít přístup do Googlu. Práce s programem je úplně stejná, jako práce s klasickými programy. Základní operace můžete provádět snadno, můžete vytvářet různé seznamy s odrážkami, možnost vložení tabulek, vzorců apod. Jednotlivé dokumenty si můžete ukládat do počítače, případně jej nahrávat zpětně na server.

Mojo hodnocení:  90 %

Google DocsGoogle Docs

Další online balík Zoho Docs

Jedná se o méně rozšířený online kancelářský balík od společnosti Zoho Corp, který se jmenuje Zoho Docs. Nabízí několik aplikací, které budete v životě běžně potřebovat. Disponuje textovým editorem Zoho Writer, tabulkovým procesorem Zoho Sheet a taktéž aplikací pro tvorbu prezentací, která se nazývá Zoho Show. Jednotlivé dokumenty můžete mezi uživateli jednoduše sdílet, upravovat a následně i mazat a expedovat do počítače. Všechny tyto aplikace můžete používat zcela zdarma, bez nutnosti dokoupení aktivací apod. Stačí si založit účet a začít s programy jednoduše pracovat.

Moje hodnocení:  80 %

Zoho DocsZoho Docs

Jako poslední si ukážeme ThinkFree Office

ThinkFree Office je kancelářský balík, který obsahuje textový procesor, tabulkový procesor, program pro tvorbu prezentací a HTML editor. Jednotlivé aplikace se nazývají Write, Cals a Show. Sdílení dokumentů s ostatními uživateli je naprostá samozřejmost! V případě zájmu je potřeba se zaregistrovat a poté můžete využívat všechny aplikace tohoto kancelářského balíčku.

ThinkFree OfficeThinkFree Office

Moje hodnocení:  70 %

Závěrem

Nechcete-li stahovat nejrůznější kancelářské balíčky, tak Vám doporučuji vyzkoušet výše uvedené balíky, které jsou zcela zdarma! Stačí se zaregistrovat, přihlásit se a začít pracovat s jednotlivými dokumenty. Vše můžete sdílet s uživateli a editovat dokumenty v reálném čase. Následný export můžete provést do počítače, případně někde na externí disk. Osobně Vám doporučuji používat balík Google Docs, protože se domnívám, že se jedná o nejlepší online kancelářský balík, který se u nás na trhu nachází. Napojení na celý Google účet je prostě povedené!

Článek On-line kancelářské balíky v přehledu - Který je nejlepší? byl publikován 18. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...