Bezpečnostní balík Norton Internet Security 2012

Tagy:  Norton, Symantec, Internet Security, internet, antivirus, antispyware, antimalware, viry, spyware, malware, bezpečnost, ochrana, phishing, firewall

Sponzorované odkazy

Bezpečnostní balík Norton Internet Security 2012

Produkty společnosti Symantec poskytují ochranu počítačům už řadu let. Bezpečnostní řešení poskytuje Symantec nejen domácnostem, ale i podnikům a školám. Balíčky pro domácnost jsou dále děleny, přičemž balík Internet Security zahrnuje všechny potřebné komponenty k ochraně vašeho počítače před škodlivým obsahem.

Společnost Symantec na trhu působí opravdu už řadu let. Veliké rozšíření antivirové produkty zaznamenaly v období, kdy na trh teprve přicházel nováček ESET se svým antivirem. Od těch dob si s sebou produkty s přízviskem Norton nesou označení za neohrabaná, veliká a hardwarově náročná monstra. Dnes dokáže Norton Internet Security zaujmout nejednoho letitého odpůrce.

Produkty Norton nejsou bezplatné, roční licence balíku Norton Internet Security pro jeden počítač vás vyjde přes tisíc korun. Proto doporučuji nejdříve zvážit použití bezplatných antivirů avast! nebo AVG. Ke stažení je dostupná 30ti denní testovací verze. Po uplynutí této doby musíte zakoupit licenci, nebo produkt trvale odinstalovat.

Rozhraní aplikace Norton Internet Security 2012Rozhraní aplikace Norton Internet Security 2012

Instalace aplikace spočívá ve dvou krocích. Celý program je lokalizován do českého jazyka. Rozhraní aplikace má netradiční rozložení. Zpočátku působí poněkud nepřehledně. Zato nastavení aplikace je povedené a přehledné.

Komplexní antivirová ochrana

Norton Internet Security zahrnuje běžnou antimalwarovou ochranu v reálném čase, která je doplněna cloudovými funkcemi. Anonymně jsou získávána data od ostatních uživatelů, čímž jsou procesy a aplikace programem ohodnoceny dle používanosti a nebezpečnosti. Uživateli ověřené procesy a aplikace následně nepodléhají natolik důkladné kontrole a zároveň mají benevolentnější přístup do sítě. Tradiční antimalwarový filtr doplňuje emailová ochrana a filtr IM komunikace (IM protokolů).

Cloudová statistická dataCloudová statistická data

Ochrana před narušením zvenčí

Obrovská část počítačů v domácnostech je připojena trvale k internetové síti, proto je namístě zohlednit možnost útoku zvenčí. O kontrolu síťového provozu se stará inteligentní firewall, který využívá statistická data z cloudu. Veškerá síťová komunikace je sledována a analyzována.

Manažer přihlašovacích údajůManažer přihlašovacích údajů

Velice aktuální je i ochrana proti krádeži vaší digitální identity. Odcizení přihlašovacích údajů zabraňuje integrovaný nástroj umožňující online synchronizaci podobný specializovaným programům Lastpass či AI Roboform.

Bezpečné online surfování

S rostoucím rozvojem webových technologií roste i riziko nakažení počítače z podvržené infikované webové stránky. Často nemusejí být postižené weby vůbec podezřelé, může se totiž dokonce jednat o weby legitimní, kterým byl podvržen škodlivý kód, aniž by si správci webu všimli. Nakažení z těchto stránek a odhalení podvržené stránky zabraňuje anti-phishingová kontrola.

Kontrola nebezpečnosti odkazůKontrola nebezpečnosti odkazů

Další funkce

Mezi další funkce patří sledování a analýza výkonu počítače. Správné zabezpečení domácí sítě prověří integrovaný nástroj. Sledovat počínání vašich ratolestí a filtrovat obsah umožňuje rodičovský zámek Norton Online Family. Symantec dále nabízí například antivirovou ochranu pro mobilní telefony.

Hodnocení:  70 %

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Využití uživatelských statistik
  • Správce hesel
  • Rodičovská kontrola

Nevýhody:

  • Komerční licence

 

Článek Bezpečnostní balík Norton Internet Security 2012 byl publikován 24. srpna 2012 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Milan Herbig. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...