Ad-Aware 10 – Kvalitní antivirus

Tagy:  Ad-Aware 10 článek, recenze, popis, antivirus ke stažení zdarma, antivirus download, Ad-Aware 10 stahujte zde

Sponzorované odkazy

Ad-Aware 10 – Kvalitní antivirus

Známé antivirové řešení Ad–Aware od Lavasoft přichází s novou verzí, která má ještě lépe ochránit náš počítač a jeho data. Recenzi starší verze 2007 si můžete přečíst zde. Nyní se ale vrhněme na zhodnocení nejnovější verze 10. V čem je lepší a proč se jí vyplatí zakoupit? Odpovědi skrývají následující řádky.

SkenováníSkenování

Představení

Ad-Aware má za sebou slušnou historii. Vyhrál totiž desítky cen, mimo jiné jako nejlepší koupě od** PC World** nebo jako nejlepší antivirus od Softmedia. Podívejme se však, co má antivir skutečně uvnitř. Po spuštění nalézáme pokročilý firewall, ochranu při prohlížení internetu, ochranu sítě, skenování pevného disku, antispyware a herní mód (pro případ, že bychom si chtěli zahrát hru náročnou na hardware). Nepřijdeme ani o podporu vývojářů v případě problémů či chyb.

Při instalaci je třeba dávat si pozor, pokud nechceme toolbar. Defaultně je totiž toto políčko zatrhnuté. Problémy mohou mít zejména uživatelé, kteří neumí anglicky, neboť antivirus není v češtině.

Verze

Jak lze vidět na přiloženém obrázku, na výběr máme hned ze tří verzí tohoto programu. První je Free Antivirus+, který je zdarma pouze na 30 dní. Následuje Personal Security, placená verze vyjde na necelých 30 korun za měsíc. Za tyto peníze získáme navíc speciální ochranu při nakupování online, stejně jako při internetovém bankovnictví, ale také ochranu na sociálních sítích. Jako třetí a poslední verze má název Pro Security, která stojí necelých 60 korun za měsíc a nabízí dvoustupňový firewall, který hackerům údajně nedá žádnou šanci. Mimo to aplikace chrání uživatele při práci s emailovou schránkou, ale ani to není vše. Při správném načasování můžeme narazit i na slevy. V době psaní recenze byla například sleva 25%.

Tři verze programuTři verze programu

Zpracování

Aplikace je rozdělena na sekci se základní ochranu, která se nachází v levém sloupci a pokročilou ochranu, která je v pravém sloupci. U každé služby je tlačítko zapnout/vypnout a tak lze jakoukoliv funkci snadno ovládat. U jednotlivých funkcí je také tlačítko, které nás zavede do reportu dané služby. Zde pak můžeme vidět, jaké problémy daná funkce řešila, včetně datumu a dalších podrobných informací. Toto rozložení však není úplně ideální z hlediska přehlednosti. Pokud například budeme chtít najít mezi tolika ikonkami firewall, může to zabrat až zbytečně moc času. V nastavení toho moc změnit nelze a tak jsme vystaveni na milost vůli vývojářů. Při hledání viru nebylo nic nalezeno, což jasně dokazuje upřímnost programu. Někdy se u jiných aplikací totiž zdá, že nalezené problémy jsou smyšlené, aby měl uživatel pocit ohrožení a aplikaci si tak zanechal. Při opakovaných skenech ihned po sobě totiž tyto programy vždy naleznou nový vir či chybu.

Výpis zásahů dané funkceVýpis zásahů dané funkce

Hodnocení

Ad-Aware 10 se dá označit jako jeden z nejlepších současných antivirů. Nabízí řadu nástrojů, které už bohužel nejsou tak úplně přehledně uspořádány. Uživatel si však může služby vyzkoušet na pouhých 30 dní a tak tento antivirus není řešením pro ty z vás, kteří hledáte antivirové řešení zdarma. Jinak nemáme aplikaci co vytknout a můžeme vám ji s klidným svědomím doporučit.

Naše hodnocení:  87 %

Výhody:

  • Kvalitní
  • Rychlý
  • Stabilní
  • Oceněný řadou cen

Nevýhody:

  • Málo přehledný
  • Zdarma jen na 30 dní

Článek Ad-Aware 10 – Kvalitní antivirus byl publikován 1. února 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...