About.me – internetová vizitka zdarma!

Sponzorované odkazy

About.me – internetová vizitka zdarma!

Dejte o sobě na internetu konečně vědět! Papírové vizitky jsou stále více nahrazovány těmi internetovými. Pokud ještě nemáte svou online vizitku, služba About.me vám ji snadno a rychle pomůže vytvořit. Zda v tom není nějaký ten háček, si povíme v následující recenzi.

Základní popis

V dnešním článku vezmeme na zřetel zřejmě nejznámější službu na tvorbu internetových vizitek vůbec. Je jí About.me a proslavila se zejména díky svému jednoduchému a snadno ovladatelnému konceptu. Základní strukturu zde tvoří velký obrázek na pozadí, na kterém pak jsou umístěny všechny důležité informace. Kromě vlastního profilu About.me umožňuje** hledání** profilů dle zadaných klíčových slov. Pokud tak vyhledáváme slovo „manager“, objevíme velkou spoustu manažerů. Nic nám nebrání ani vyhledávat na základě oblastí, jmen, tagů a dalších ukazatelů. V České republice se bohužel služba About.me zatím moc nerozšířila a tak například při hledání slova „Ostrava“ zatím nalezneme jen několik lidí.

Další ukázka profiluDalší ukázka profilu

Obsah

Podívejme se blíže na samotný obsah naší internetové vizitky. Jak funguje přidávání obsahu a co vše na vizitce vlastně můžeme mít? Začněme již zmiňovaným pozadím, kde se nejčastěji dává fotografie vlastní osoby, což vypadá skutečně dobře. Není to však žádnou nutností a každý si zde může dát libovolnou fotografii či obrázek. Pozadí může být přes celou šířku a výšku profilu nebo může zabírat pouze část profilu, při čemž zbytek je dokreslen zvolenou texturou. Celé info o představované osobě je uvedeno v rámečku, který lze jednoduše chytit myší a táhnout jím kamkoliv po profilu nebo jej různě roztahovat či smršťovat. Jeho editace je tedy velice snadná. Kromě jména je možné uvést i jakýsi podtitul (uveden hned pod jménem) a text (biografie), který popisuje váš život či osobnost. Dále je možné přidat lokaci, ve které bydlíte, zaměstnání, vzdělání i tagy, díky kterým vás ostatní uživatelé mohou nalézt.

PrůvodcePrůvodce

Úprava je hračka

Pokud se chystáte udělat ze svého profilu mistrovské dílo, jistě vám přijdou vhod dostupné nástroje. Kromě hrátek s pozadím nalezneme volbu průhlednosti pozadí textů. Nechybí ani volba fontu, velikosti a barvy jednotlivých písem i odkazů. Aby online vizitka nebyla jen pozadí a text, About.me umožňuje** propojení vizitky** s Facebookem, Googlem+, Tumblrem, Twitterem, Instagramem, WordPressem, Youtube, Bloggerem a řadou dalších významných služeb. Po propojení se na vizitce objeví příslušná ikonka. Po kliknutí na ni se zobrazí poslední statusy a dalším kliknutím pak lze přejít přímo na profil dané služby. Samozřejmě může každý uživatel přidat svůj odkazy nebo email, na který ostatní mohou přímo prostřednictvím vizitky napsat. Otevře se zkrátka malé okno, do kterého návštěvník napíše svou zprávu a jedním kliknutím vše odešle.

Ukázka našeho smyšleného profilu s nastavenímUkázka našeho smyšleného profilu s nastavením

Premium

Ačkoliv je About.me zcela zdarma, je možné připlatit si za lepší služby. Kromě tarifu Basic (zdarma) je za 80 korun/měsíc nabídnut Premium, poskytující přednostní vyřízení u podpory, skrytí navigační lišty na profilu, statistiky z Google Analytics a odkaz v podobě „vasejmeno.ME“. V bezplatné verzi totiž odkaz vypadá jako „about.me/jme­no_prijimeni“. Pro extra náročné uživatele je za 180 korun/měsíc připraven také PROMOTE účet, který kromě výhod PREMIUM účtu vystavuje váš profil na předních příčkách hledání a tak na vás narazí mnohem více lidí.

Ukázka profiluUkázka profilu

Závěr

Dle našeho názoru nabízí About.me budoucnost internetových vizitek. Naprosto jednoduché ovládání, působivý vzhled a řada možností ve spojení s účtem zdarma nabízí uživateli jedinečnou možnost, vytvořit si osobitou online internetovou vizitku. V začátcích vám rovněž pomůže propracovaný průvodce, který vám (anglicky) vysvětlí vše potřebné. Můžete však průvodce s klidným svědomím přeskočit, neboť během několika se zcela zorientujete sami. Vizitku si můžete založit na adrese www.about.me.

Hodnocení redakce:  93 %

Výhody:

  • Vzhled
  • Jednoduchost
  • Zdarma
  • Propojení s dalšími službami

Nevýhody:

  • Za některé záležitosti je třeba zaplatit

Článek About.me – internetová vizitka zdarma! byl publikován 31. července 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...