Návod: Nakupujeme ve službách Google Play

Sponzorované odkazy

Návod: Nakupujeme ve službách Google Play

Zalíbila se Vám v obchodě Google nějaká služba, kterou chcete koupit, ale nevíte si rady? Jste na správném místě. V tomto článku Vám popíši návod, jak si danou službu obstarat.

Pouze pro Android

Google Play obchod vznikl spojením distribučních služeb Google Music a Android Market. Jak už název druhé služby napovídá, pro nakupování v Google Play je nutné vlastnit přístroj, který disponuje systémem Android. V opačném případě musíte zavítat na jiný obchod podporující Váš operační systém.

Krok 1 – Kudy kam

Způsoby jsou dva. Každé zařízení se systémem Android má nainstalovanou aplikaci stejného názvu. Tuto stačí otevřít a můžete vybírat. Pokud zrovna nemáte přístroj po ruce, existuje ještě další možnost.

Google Play v internetovém prohlížeči. Stačí zadat adresu https://play.google.com/‎. Pokud máte Google účet spojený s Vaším zařízením, můžete aplikaci koupit přímo v prohlížeči. Při kliknutí na tlačítko „koupit“ a následném provedení platby (popsáno v kroku č.3) vyberete zařízení, na které má být aplikace nainstalovaná (viz obrázek „Výběr zařízení“). Pak už jen stačí dané zařízení připojit k internetu a aplikace se sama stáhne a nainstaluje.

Výběr zařízeníVýběr zařízení

Krok 2 – Výběr služby

Služby zde dělíme na kategorie: aplikace, hudba, hry a knihy. Obchod je také v českém jazyce, takže hledání je snadné. Jednotlivé služby obsahují hodnocení uživatelů a také recenze, které je dobré zhodnotit před finální koupí. Tento obchod si také pamatuje, jaké služby jste si nainstalovali a na základě této informace zobrazí vybrané služby, které by se Vám mohli líbit. Orientace zde není náročná tak se vrhneme na další krok.

Procházení v obchoděProcházení v obchodě

Krok 3 – Koupě

Placené služby poznáte jednoduše podle tlačítka. Služby zdarma můžete ihned stáhnout bez zaplacení a mají tlačítko „stáhnout“. Placené služby mají „koupit“ plus jejich cenu v korunách. Pro koupi služby klikneme na „koupit“ a objeví se tabulka. Zde je potřeba založit účet na Google Wallet. Je to jediný způsob jak zaplatit požadovanou částku. Pro založení této peněženky stačí přihlásit se na svůj účet a poté vyplnit Vaše údaje. Je potřeba kreditní/debetní karta. POZOR! Je vyžadován i tří místný bezpečnostní kód karty. V případě této společnosti se ale neobávám vykradení účtu, nicméně mnoho lidí se těmto platbám vyhýbá. Vyplnění údajů kreditní karty stačí jednou. Peněženka Google si tuto kartu zapamatuje a při dalším nákupu už jen vyberete požadovanou kartu. Platba je provedena do pár minut. Velkou nevýhodou je pouze tato možnost platby. Nakupování pomocí SMS, Paypal, nebo jinými peněženkami Google Play nepodporuje.

Placení s Google WalletPlacení s Google Wallet

Závěrem

Velkým plusem je v případě těchto služeb cena. Pohybuje se zhruba od 10 do 200 korun u aplikací a od 100 do 500 u elektro­nických knih. V kategorii hudby stojí písničky pár desítek korun. Dají se zde koupit i celá alba jejichž cena se pohybuje od 100 korun a výše. Pokud nevíte, jestli se Vám daná služba bude líbit (zejména u aplikací), existují zde také demoverze. U dosti z nich však tuto možnost nenajdete. No a pokud platit nechcete, najde se zde pro Vás nespočet služeb, které jsou zcela zdarma.

V případě nejasností mě neváhejte kontaktovat. Můžete buď zde v komentářích nebo na e-mail: michal.havlik177[at]g­mail.com

Článek Návod: Nakupujeme ve službách Google Play byl publikován 2. června 2014 v 15.00 v rubrice Návody. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...