Grafy funkcí nejsou problém aneb Výběr programů pro tvorbu grafů

Sponzorované odkazy

Grafy funkcí nejsou problém aneb Výběr programů pro tvorbu grafů

Grafy? Co to je a potřebujeme to vůbec k životu? To je otázka na zamyšlení. Každopádně se s tímto na internetu docela často setkáváme a proto jsme si pro Vás připravili článek, ve kterém si představíme pár programů, kteří se tímto zabývají a s tvorbou grafů nám pomohou, ba dokonce nám jej i za nás zdarma udělají!

Co je to graf nebo-li také diagram?

Diagram, nebo také graf je grafické znázornění specifických pojmů, vztahů, číselných statistik, které se v běžném životě používají. Pro upřesnění. Grafy se používají všude tam, kde je potřeba zobrazit nějakou řadu číselných dat v grafickém formátu, aby bylo možné co nejsnadněji a nejrychleji pochopit velká množství dat a vztah mezi jednotlivými řadami dat. S tímto pojmem se můžeme setkat v matematice, statistice, v informatice a když se nad tím zamyslím, tak vlastně kdekoliv, kde je potřeba rychle a přesně znázornit nějakou situaci! Ale jak je vlastně můžeme vytvořit? Na tuto otázku si odpovíme v následujících pár odstavcích. Představíme si programy, které toto zvládají na jedničku.

Microsoft Excel zná opravdu každý!

Jedná se o tabulkový program pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Jeho hlavním konkurentem je Calc od společnosti OpenOffice, který si za chvíli také představíme. Microsoft Excel nabízí možnost data ukládat, organizovat a analyzovat všechny druhy dat, může být používán od základního domácího uživatele až po nejmocnější firmy na světě. Je to mnohem rychlejší a jednodušší, než jakýkoliv program od konkurence. Jedná se o nejvíce kompatibilní tabulkový procesor na trhu!

Moje hodnocení:  95 %

Microsoft ExcelMicrosoft Excel

OpenOffice a jeho tvorba grafů

Ano, opravdu se jedná o největšího konkurenta Excelu od Microsoftu. Calc se pyšní jako vyspělý, naprosto geniální tabulkový program. Můžete ho použít nejen pro tvorbu tabulek, ale také pro komplexní soustavy propojených dat se vzorci a funkcemi. Nabízí na chlup stejné funkce a nástroje, ale vynikají něčím, co Microsoft nikdy nenabídne. Jedná se totiž o program, který je na trhu zcela zdarma, tudíž nemusíte řešit aktivaci, placení ani nic podobného. Práce s programem naprosto jednoduchá a navíc se jedná o volně šiřitelnou verzi, tudíž se můžete pustit i do úpravy samotného programu.

Moje hodnocení:  95 %

CalcCalc

Ostatní aplikace na internetu

Samozřejmě se se internetu nachází skupinka dalších programů, které se specializují pouze na grafy, ale domnívám se, že pokud chcete pracovat s grafy na nejvyšší úrovni, tak budete nuceni sáhnout po těchto výše uvedených programech.

Hodnocení

Oba programy patří ve své třídě a oboru mezi naprostou jedničku. Otázka, co je pro Vás zajímavější? Program, který je na světě nejžádanější, ale musíte si za něj zaplatit a nebo raději program, který je znám o něco méně, ale je zdarma a nabízí úplně ty samé funkce a nástroje. Osobně jsem se setkal s oběma verzemi a v tuto chvíli používám tabulkový procesor Excel od Microsoftu. Ale výběr je opravdu na Vás, doporučuji vyzkoušet obě verze.

Článek Grafy funkcí nejsou problém aneb Výběr programů pro tvorbu grafů byl publikován 8. září 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...