Výběr aplikací pro vzdálené ovládání počítače mobilem

Sponzorované odkazy

Výběr aplikací pro vzdálené ovládání počítače mobilem

Moderní doba postoupila a už je tak daleko, že pomocí mobilu můžete snadno ovládat například počítač. Stačí si do mobilu nainstalovat správný program a jednoduše přes WiFi připojit k počítači a ovládat jej. Stále tomu nemůžete uvěřit? Nevadí, v tomto článku si pár takových aplikací představíme a můžete si to doma vyzkoušet a třeba mě dáte za pravdu! Co k tomu budete potřebovat? Pouze mobil, internet a správnou aplikaci, kterou si musíte stáhnout do mobilu. Jen pro úplnost – jedná se o aplikace, které poběží pod operačním systémem Android.

Aplikace MobileGo

Pomocí této aplikace si můžete telefon s počítačem jednoduše propojit. Musíte mít však Androida. Propojit jej můžete prostřednictvím USB kabelu a nebo za pomocí bezdrátové sítě WiFi. MobileGo nabízí správu a zálohování adresáře kontaktů z mobilu nebo správu multimediálního obsahu. Prostřednictvím MobileGo také můžete rozesílat SMS zprávy. Další užitečnou funkcí je správa aplikací, které máte v mobilu nainstalované. Můžete s nimi jednoduše pracovat, instalovat a mazat různé data a programy. S telefonem můžete dokonce i fotit!

Moje hodnocení:  80 %

MobileGoMobileGo

TeamViewer – naprostá jednička!

Dle mého názoru se jedná o nejlepší program na správu počítače, který se na internetu nachází. TeamViewer dokáže na dálku propojit počítač s telefonem a opačně. Dokáže vzdáleně pracovat s plochou počítače, jako byste seděli u něho. Aby vše fungovalo zcela správně, tak je potřeba nainstalovat program i do počítače, jinak se společně nedokážete spojit. Následně pomocí speciálního kódu se dokážete spojit a můžete začít s počítačem pracovat. Pokud si povolíte úplně vše, můžete ovládat také myš a klávesnici a tedy i kompletně počítač. Zvládne dokonce přenos dat!

Moje hodnocení:  95 %

TeamViewerTeamViewer

Posledním programem je Unified Remote

Dokáže v rychlosti proměnit telefon v dálkový ovladač Vašeho počítače. Propojení je velmi snadné, stačí nainstalovat program do počítače a následně přes Wi-Fi propojit s mobilem. Na počítači bude program běžet na pozadí, takže Vás nebude ani při práci rušit. Osobně tuto aplikaci také využívám a řeknu Vám, je to opravdu nádhera.

Moje hodnocení:  80 %

Unified RemoteUnified Remote

Na závěr

V tuto chvíli se na internetu nachází nespočet takovýchto aplikací, které můžete na propojení s počítačem používat. Opravdu záleží na každém zvlášť, jaký program si vybere. Osobně používám Unified Remote a nemůžu si jej vynachválit.

Článek Výběr aplikací pro vzdálené ovládání počítače mobilem byl publikován 15. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...