Dálkové ovládání v dnešní době aneb Ovládáme počítač telefonem

Sponzorované odkazy

Dálkové ovládání v dnešní době aneb Ovládáme počítač telefonem

Dnes se podíváme na 3 nejlepší programy/aplikace pro ovládání počítače telefonem. Asi si říkáte, na co to budete potřebovat, máte přece myš a klávesnici, no ale zkuste si představit tuhle situaci: zapnuli jste si nějaký film a ležíte v posteli. Najednou se vám na monitoru objeví reklama a vy musíte vstát. Dále to může posloužit na různé žerty pro vaše známé. Je spoustu možností a využití a my si ukážeme ty 3 nejlepší programy se kterými to uskutečníte.

Windows Remote Service

Začneme od toho nejzákladnějšího. Program jménem Windows Remote Service je dost obsáhlý, bohužel od neustálých novinek se program stal placeným, a ve verzi (která je dostupná zdarma) máte k dispozici jen myš a klávesnici, což může stačit, ale jsou tu i lepší, když k tomu přičtu i to že pohyb myší není moc přirozený, protože trpí záseky. Na druhou stranu – připojení proběhlo rychle a bez potíží a ještě jsem byl informován o stavu připojení. Program tedy obsadil 3.místo

Windows Remote ServiceWindows Remote Service

Odkaz na oficiální web: banamalon.net

Hodnocení redakce  70 %

Remote mouse

2. místo obsadil program se jménem Remote mouse. Má krásný desing a je zdarma, takže na první pohled jasný favorit, ale zdání klame. Opět po rychlém připojení do na pc se ovládaní myší zdá velice nepřirozené, netrpí sice lagy jako u minulého programu, ale při rychlejším pohybu prstem se myš velice rychle objeví v rohu monitoru, takže pokud chcete kliknout na nějakou ikonu, tak musíte chvíli mířit (toto se dělo i při snížení citlivosti na minimum). Poté zjistíte že se program nedává zdarma jen tak… velice nepříjemné reklamy, u kterých odstranění stojí 57 Kč dokáží zkazit dojem. Nachází se zde kolonka média, která stojí také 57 Kč a odemkne vám možnosti změny hlasitosti, případně ovládání programů jako je třeba iTunes, nebo Media Player. Když to shrnu, jedná se o celkem pěkně zpracovaný program, potěší i to že si můžete změnit tapetu na Touchpadu, je ale škoda že zlobí a že musíte pohybovat prstem opravdu pomalu, ale jinak program působí velice příjemně.

Remote mouseRemote mouse

Odkaz na stažení : remotemouse.net

Hodnocení redakce  78 %

PC Remote

Jako vítěze tu máme PC Remote. O programu jsem si z počátků myslel že se jedná o naprosto základní program který toho moc nebude umět. No neměl jsem soudit knihu podle obalu. Program je teprve v beta verzi, ale i přes to dokáže nabídnout něco co málokteré programy. Začneme u myši. Poprvé jsem mám pocit jako kdybych používal pravý Touchpad, a né žádný telefon, myš se pohybuje bez sekání a velice přirozeně. Je zde možnost ovládání programů jako je třeba Spotify. To je velice skromné, ale postačí. Nachází se zde ovládání hlasitosti a případné tlačítko pro pauza/přeskočení. A jako poslední tu máme funkci Desktop. Na telefonu se vám objeví vše co je zobrazené na vašem monitoru a je možné to ovládat na dálku, tato funkce mne ohromila a hlavně kvůli této funkci je to výherce. Krásně se to využije když nejste přímo u počítače a něco vám tam vyskočí, vy si to v klidu zobrazíte na telefonu a klidně si to můžete přiblížit, něco jako program TeamViewer. Na to že je program v beta verzi vyhrál na plné čáře a je i velice dobře hodnocený na Google Play.

Funkce DesktopFunkce Desktop PC RemotePC Remote

Odkaz na oficiální web: pcremoteserver­.com

Hodnocení redakce  98 %

Článek Dálkové ovládání v dnešní době aneb Ovládáme počítač telefonem byl publikován 2. června 2017 v 05.00 v rubrice Mobilní aplikace a Programy. Autorem článku je Vojtěch Živna. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...