Advanced SystemCare - nová verze pod drobnohledem

Sponzorované odkazy

Advanced SystemCare - nová verze pod drobnohledem

Nedávno jsme psali recenzi na tento vynikající prográmek. To se ještě psala verze 7.3. Nyní již vývojáři z IObit přešli na verzi 8.0. Jaké novinky můžeme čekat? To se dozvíte uvnitř.

Úvodem

Advanced SystemCare (dále jen ASC) je šikovný multifunkční program, který chrání počítač a udržuje ho čistý a rychlý. Funguje jako antivirový program, defragmentátor disku, čistič disku, optimalizátor a takto můžu pokračovat ještě dlouho. Vše je k dispozici v jednom balíčku.

Počet funkcí pak dělí dle licence. Obsahuje také licenci zdarma, ale s podstatně nižším počtem vymožeností. Dále pak nabízí placenou verzi Pro, jejíž výhody jsme popisovali dříve. Pro doplnění, Pro verze odemkne všechny funkce v novém ASC 8.

Standardně je ASC vyvíjen pro všechny operační systémy Windows. Dokonce už i Windows 10. K dispozici vyšel také pro mobilní Android.

Co je nového?

První, do očí bijící, změnou je samozřejmě vzhled, kde byly upraveny hlavně ikony jednotlivých funkcí a celé uživatelské prostředí se zdá „novější". Jak to vypadá, vidíte na obrázku níže.

Ukázka nového vzhledu Údržby a NástrojůUkázka nového vzhledu Údržby a Nástrojů

Dále byl předělán monitor výkonu. Ten nyní ukazuje navíc teplotu grafické karty, rychlost větráku a také možnost screenshotu.

Rozšíření monitoru výkonuRozšíření monitoru výkonu

Dále stojí za zmínku nový modul ochrany, který chrání před změnou domovské stránky nebo při surfování na internetu. Přibyl také čistič pluginů, který odstraní nežádoucí pluginy, jež jsou nainstalovány v prohlížeči. V neposlední řadě byla přidána defrangmentace a optimalizace SSD disků.

Nový ASC přidává také úplně nové funkce. První je Default Programs Tool, tedy nástroj, ve kterém pohodlně nastavíte, jaké programy mají otevírat soubory dané přípony. Např. Všechny soubory s příponou .avi budou spouštěny v programu VLC, atp.

Ukázka nástroje Default Programs Tool, který je v beta verziUkázka nástroje Default Programs Tool, který je v beta verzi

Poslední novinkou, kterou zde uvedu, je funkce Browser Anti-Tracking. Ta efektivně čistí soukromé zbytečnosti a snaží se ochránit před sledováním při prohlížení webu.

Výsledek

Vývojáři opět potvrzují svůj um a posouvají ASC o úroveň výše. Včetně úprav stálých funkcí přibyly i zcela nové, které sice nepředvádí nic velkého, ale o trochu více usnadní uživateli počítače jeho práci.

Bohužel jsem v novém ASC nenašel češtinu. Nevím, zda jsem akorát nestáhl něco špatně. Nicméně je zde aspoň slovenština.

Článek Advanced SystemCare - nová verze pod drobnohledem byl publikován 29. prosince 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (4).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...