Advanced SystemCare 7 Free - užitečný pomocník

Sponzorované odkazy

Advanced SystemCare 7 Free - užitečný pomocník

Už řadu let vydává společnost IObit program Advanced SystemCare, který má za úkol pomoct běžnému uživateli s pročištěním a zrychlením počítače. Tento program se nyní představuje ve své sedmé, vylepšené verzi. Jak na tom tento program ve skutečnosti je? Opravdu je tak cenným pomocníkem? Je jeho práce efektivní?

Co je nového

Advanced SystemCare je ve své základní verzi zdarma. Plná verze pak navíc obsahuje několik dalších programů určených ke zrychlení a pročištění počítače. I ve své základní verzi ale program umí odvést spoustu užitečné práce, a to také díky několika novinkám, které byly v této verzi přidány. Advanced SystemCare totiž vlastně sdružuje několik programů v jednom.

Obrazovka Údržba. Pomocí jediného kliknutí vyčistíte počítač od zbytečnostíObrazovka Údržba. Pomocí jediného kliknutí vyčistíte počítač od zbytečností

Začněme u aplikace IObit Uninstaller. Ta, jak už může napovídat název, slouží ke snadnějšímu odinstalování programů, které už v počítači nepotřebujete. Oproti standardní funkci Přidat nebo odebrat programy ve Windows nabízí možnost provést po odinstalování programu sken, který nalezne veškeré zbytkové soubory po odinstalovaném programu a následně je odstraní. Ty tak zbytečně nezabírají místo na disku. Tento počin se vývojářům povedl.

Verze 7 umí také pomocí utility Driver Booster zkontrolovat aktuálnost vašich ovladačů a následně nabízí i jejich aktualizaci, jsou-li zastaralé. Odpadá tak nutnost vyhledávat ovladače ručně a odpadá taktéž riziko, že najdete nesprávnou verzi ovladače.

Protože často ani netušíte, kolik operací běží ve vašem počítači na pozadí a často úplně zbytečně, další novinkou je Vypínač programů. Je to takový přehlednější Správce úloh, který vám ukáže, jak který program zatěžuje počítač a umožní vám přebytečný běžící program vypnout.

Skenování přebytečných souborů je důkladnéSkenování přebytečných souborů je důkladné

Poslední dvě novinky jsou Ochrana domovské stránky a ManageMyMobile. První zmíněná utilita zabezpečuje domovskou stránku před útoky, které by jí mohly jakýmkoliv způsobem modifikovat. ManageMyMobile pak slouží ke spravování mobilního telefonu s operačním systémem Android, když je k počítači připojen přes USB kabel.

Čištění snadno a rychle

Na základní obrazovce Údržba nabízí program skenování a následné vyčištění počítače. Můžete si dokonce vybrat, co přesně chcete nebo nechcete do skenování zahrnout. Možností nabízí Advanced SystemCare 7 opravdu dostatek. Jednoduchým kliknutím na tlačítko Sken se proces spustí, po jeho dokončení můžete nalezené chyby a problémy odstranit.

Program přehledně vypíše všechny nalezené problémyProgram přehledně vypíše všechny nalezené problémy

Tato funkce se tvůrcům opravdu povedla. Oproti podobným programům totiž nabízí více funkcí a i když sken a oprava může v závislosti na velikosti disku trvat delší dobu, je sken opravdu důkladný a dle mého subjektivního dojmu se můj počítač po tomto zásahu opravdu o něco zrychlil. Samozřejmě, tyto věci lze provést i ručně, bez programu, to je ovšem zdlouhavé a vyžaduje to pozornost. S Advanced SystemCare 7 prostě kliknete na jedno tlačítko a můžete v klidu pokračovat v práci.

Funguje skutečně tak dobře?

Jednoznačně ano. S Advanced SystemCare 7 jsem byl plně spokojen i v jeho základní verzi, která je firmou IObit poskytována zdarma. Navíc vás neotravuje žádná zbytečná reklama, i když jde o freeware verzi, program vás jen občas vyzve k zakoupení plné verze pod příslibem odemčení dalších funkcí.

I ve své základní verzi ale umí Advanced SystemCare 7 odvést pořádný kus práce. Uživatele, kteří neholdují angličtině, jistě potěší i česká lokalizace, která je zdařilá a působí opravdu profesionálním dojmem. Tento program tedy mohu doporučit všem, kteří mají problémy s rychlostí svého počítače a potřebují ho zrychlit.

Hodnocení redakce:  85 %

Výhody:

  • Mnoho možností
  • Čeština
  • Snadné ovládání
  • Bez reklam

Nevýhody:

  • Čistič registru a disku dostupný jen v placené verzi

Výborný program

Článek Advanced SystemCare 7 Free - užitečný pomocník byl publikován 1. prosince 2013 v 13.30 v rubrice Programy. Autorem článku je Pavel Šašek. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...