Jak vytvořit webové stránky do 5 minut – Stačí správné nástroje

Jak vytvořit webové stránky do 5 minut – Stačí správné nástroje

Tvorba webových stránek je zpravidla spojená s delším vývojem a velkým množstvím investovaných prostředků. Ale jsou i jiné cesty, které zajistí zajímavou a originální webovou prezentaci během několika chvil. Ne každá služba to ale zvládne. Kam sáhnout a neopařit se?

Web rychle a na míru

Tvorba www stránek se netýká jen suché tvorby kódu a vlastního systému. Týká se totiž především obsahu a obsahového marketingu. Žádné psaní kódu v HTML, PHP či podobných jazycích. Jednoduchý a intuitivní přístup k tvorbě samotného webu ušetří obrovské množství času a zbylý čas tak můžete věnovat tvorbě kvalitního obsahu. Není nic horšího než brzdit kreativitu při tvorbě webu.

Podobný přístup ocení bezesporu například podnikatelé, které nečeká přemrštěná cena webové prezentace a dlouhé čekací lhůty na samotné vytvoření webu. Využití jednoduchého konfigurátoru, který vygeneruje graficky a funkčně profesionální systém je v současnosti jasným trendem. Tuto možnost nabízí například služba mfirma.cz. V úvodu dochází na volbu správné šablony, o kterých padne řeč ještě dále. Poté vyplnění nezbytných údajů, jako název firmy, kontakty a další specifika. A poté již můžete směle přidávat obsah. Jednoduché a efektivní.

Snadný konfigurátor nesmí chybět.Snadný konfigurátor nesmí chybět.

Bohatý výběr šablon základ

Využití předem připravených šablon má jistá úskalí. Šablony www stránek může totiž využít každý a existuje jistá pravděpodobnost, že již existuje web se stejnou šablonou. Pravděpodobnost značně sníží, nikoli však vynuluje, široká paleta dostupných šablon. Pokud si chcete být originalitou zcela jistí, je třeba využít dodatečných úprav již existujících šablon a nebo si šablonu nechat vytvořit zakázkově.

Plejáda šablon zajistí webu originalitu.Plejáda šablon zajistí webu originalitu.

V oblasti šablon jsou samozřejmě znatelné jisté trendy. To co bylo v kurzu před sedmi lety, dnes může být již dávno za zenitem. I zde se vyplatí uvažovat do budoucna, zdali zvolený redakční systém umožňuje snadnou změnu šablony. Chybět by neměla ani možnost dílčích úprav a doplnění bez přechodu na novou šablonu. Dílčí úpravy by neměly vyžadovat znalost jakéhokoli programovacího jazyka. Intuitivní rozhraní přímo na serveru poskytovatele jsou tedy základ a možnost doplnění vlastního kódu HTML a nebo JavaScriptu je dobrým a praktickým nadstandardem. Pak je zajištěna dostatečná univerzalita.

Širokou paletu šablon společně s možností dodatečných úprav nabízí již zmíněný portál mfirma.cz. Dobrými argumenty je vedle rozsáhlé palety zdarma dostupných šablon také možnosti individuálního přizpůsobení. Jednotlivé šablony jsou kompletně v češtině, což zamezí jakékoli možné nestejnorodosti, která by mohla zpochybnit profesionalitu we­bu.

Je libo web určený pro projekční kancelář, nebo hospodu?Je libo web určený pro projekční kancelář, nebo hospodu?

Efektivita především

Efektivita především. Heslo, které je omílané v mnoha odvětvích, má své místo i v tvorbě webových stránek. Proč ztrácet čas na doplňkové činnosti, když tu nejtěžší práci může udělat někdo, nebo něco za vás. Zdali konkrétní služba vyhovuje, je možné ověřit v rámci zkušebních lhůt. Sami pak poznáte, zda-li daná služba nabízí přesně to, co potřebujete.

Článek Jak vytvořit webové stránky do 5 minut – Stačí správné nástroje byl publikován 28. února 2017 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...