Když web, tak od profesionála

Když web, tak od profesionála

Vytvořit webové stránky se dnes učí i studenti středních škol. Někteří to zvládnou dokonce už na škole základní. Podle toho také český internetový svět vypadá. Nezřídka narazíte na weby, které se načítají šíleně pomalu, nevypadají zrovna esteticky povedeně, nebo jsou v organických výsledcích vyhledávání skoro nedohledatelné. Všechny takové weby spojuje jedna věc. Nedělal je profesionál.

Firmy dnes chápou, že mít vlastní webové stránky je nezbytnost. Přesto se na ní snaží co nejvíce ušetřit. Zvolí takového webdevelopera, který jim nabídne nejnižší cenu, a už nezkoumají, proč mu tak malá částka stačí. A víte proč?

Proč jsou weby u některých vývojářů tak levné?

Zejména proto, že nad nimi nestráví tolik času. Vezmou hotovou šablonu, trošku ji upraví pro vaše potřeby a mají skoro hotovo. Moc dlouho nezkoumají, jaké jsou vaše skutečné potřeby, co by bylo dobré právě pro vaše odvětví podnikání, jak by vám mohli usnadnit práci a přivést co nejvíce zákazníků. Jenže právě tohle by měly dobré webové stránky dělat.

Samozřejmě se najdou čestné výjimky. Nemůžeme všechny házet do jednoho pytle. Někteří nabízí nízkou cenu třeba proto, že teprve začínají a nevědí, jak si ji správně nastavit. Nebo jsou si vědomi svých nízkých zkušeností, a tak chtějí nabrat zákazníky nejdříve právě na nízké ceny. Skutečně ale chcete web od někoho, kdo teprve začíná?

20 let zkušeností a 4000 spuštěných webů

Mnoho lidí má větší důvěru ke společnostem a developerům, kteří mají reálné zkušenosti a mohou doložit reference. Příkladem je agentura Antee, která funguje od roku 2000 a za tu dobu spustila přes 4000 webů. Na tisícovkách realizací se tedy snadno podíváte, jak vypadá tvorba webových stránek pod jejich taktovkou a zda by vám vše vyhovovalo právě takto. Navíc vám k tomu všemu nabídnou ještě SEO pro vyhledávače a pomůžou s internetovým marketingem.

Že je to drahé? Určitě dražší než od začínajícího kodéra. Jenže webové stránky jsou dnes něco jako fasáda. Podle prvního dojmu se klient rozhodne, zda půjde dál.

Článek Když web, tak od profesionála byl publikován 7. října 2019 v 22.45 v rubrice Internet. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...