Seznam Email má novou tvář - Co je nového?

Sponzorované odkazy

Seznam Email má novou tvář - Co je nového?

Kdo by neznal Seznam.cz? Email Seznam jako nejoblíbenější freemail pro nás funguje již 19 let. Dosud bylo vytvořeno 21 milionů schránek, z nichž je aktivních cca 8 milionů. Počet neustále roste.

Historie a statistiky

Seznam za tu dobu prošel zásadními změnami, například v roce 2008 už byla neomezená schránka samozřejmostí pro všechny bez nutnosti placení a počet uživatelů se vyhoupl na 5,8 milionů. V anketě Křišťálová lupa byl Seznam zvolen nejoblíbenějším freemailem. V roce 2015 přibyla složka Hromadné zprávy, do které většinou chodí reklamní sdělení, newslettery atp. Také byl zpřísněn antispamový filtr technologií DKIM(DomainKeys Identified Mail), jelikož 80% všech zpráv byly spamy. Situace s nevyžádanou poštou se tím zlepšila.

I když se dnes pro komunikaci využívají spíše jiné sociální sítě, češi odešlou denně 2,5–4,5 milionů emailů a přijmou 10–16 milionů. Překvapujících 20% všech příchozích emailů chodí od Facebooku. Denně se zakládá 12 tisíc nových emailových adres.

Nejnovější vylepšení

Čerstvou novinkou je však nová podoba emailu. Určitě jste si všimli nabídky k jejímu vyzkoušení, která na vás po přihlášení vyskočí. Pojďme se společně podívat na to, jaké změny tato nová verze přináší a zhodnotit její praktičnost.

Jako první mě po přepnutí do zkušební verze beta testu napadlo, že se nápadně podobá Gmailu. Těžko říct, jestli je to záměr. Překvapil mě modernější a přehlednější design. Žádné obrovské změny se nekonají, levý sloupec s nabídkou je stále stejný. Samotný vámi nastavený vzhled si zachovává stejné barvy, ale celkově je esteticky příjemnější na pohled, neruší od původního záměru. Přijde mi také jemnější, s lepšími ilustracemi. Přechody mezi emaily a kategoriemi jsou plynulejší.

Možnost multiúčtu

Novinkou je možnost sdílení schránky s jiným uživatelem emailu. Daná osoba získá přístup k vaší korespondenci, toto se může hodit v případě rodinného, či pracovního emailu. Funkci najdete v pravém horním rohu u své adresy jako Přístup do další schránky.

Přepínání mezi zprávami

Největší změnou je samostatná vyskakovací tabulka při psaní nového emailu. Kdykoliv ji můžete minimalizovat, či zavřít, tím vzniká možnost psaní více zpráv najednou.

Jak vidíte, zatím tato verze nic kolosálního nepřináší. Za sebe hodnotím kladně, jen tak dál. Jediné, co se mi nelíbí, je právě neoriginální obdobnost s Gmailem, ale berme to s rezervou. Ani největší konzervativci se těchto malých změn nemusí bát. Jak se říká – za zkoušku nic nedáte a kdykoliv se můžete vrátit k původní verzi. Uvidíme, co nám Seznam přinese za vylepšení příště.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • Přehlednější design
  • Plynulejší přepínání mezi emaily
  • Jemné barvy
  • Nerušivé ilustrace
  • Možnost psaní více emailů najednou

Nevýhody:

  • Email se začíná podobat Gmailu - neoriginalita

Článek Seznam Email má novou tvář - Co je nového? byl publikován 15. března 2017 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Barbora Konvičková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...