Google Maps se rozšiřují o novou funkci. Poradí vám, jaká místa navštívit.

Sponzorované odkazy

Google Maps se rozšiřují o novou funkci. Poradí vám, jaká místa navštívit.

Aplikace Google Maps pro Android se na konci minulého týdne dočkala oznámení nové aktualizace. Tou největší novinkou, kterou s sebou přináší, je zakomponování nové funkce, umožňující sledování zajímavého dění ve vašem blízkém okolí. Na následujících řádcích vám jí lehce přiblížíme a řekneme si, jak jí připravit do provozu.

Celá novinka bere po hrstech nápady ze sociálních sítí jako Facebook či Twitter, kde se můžete přihlásit k odběru novinek subjektů či osob, které vás nějakým způsobem zajímají. V praxi to funguje naprosto jednoduše: stačí, když si na mapě vyhledáte například restauraci, která se nachází nedaleko místa vašeho pracoviště a stejně jako u výše zmíněných sociálních velikánů se vám nově vedle jejího názvu zobrazí také tlačítko „follow“. V momentě, kdy jej použijete, se vám v grafickém rozhraní aplikace zaktivní nová záložka, jež je v české verzi nadepsána jako „Pro vás“. Na této stránce poté již vždy uvidíte přehledně uspořádané novinky, související s podniky, které jste se rozhodli sledovat.

Do aplikace bylo přidáno nové tlačítko, díky kterému se můžete přihlásit k odběru novinek u míst, jež vás zajímají.Do aplikace bylo přidáno nové tlačítko, díky kterému se můžete přihlásit k odběru novinek u míst, jež vás zajímají.

Co se této novinky týče, jsme lehce skeptičtí. Jistě, možnost mít kdykoli aktuální přehled o jídelníčcích ve vašich oblíbených restauracích či nových recenzích na naše oblíbené obchody zní jako fajn vymoženost. Je však potřeba nezapomínat také na to, v jakou zrůdnost se může zvrtnout vaše domovská stránka na Facebooku, když se přihlásíte ke sledování většího množství zdrojů. Obáváme se, že tady tomu nebude jinak a i tato sympatická a ze strany Google jistě dobře míněná novinka se brzy stane pouze dalším semeništěm irelevantních reklam, nabízející vám výhodné slevy v případě, že si zakoupíte sadu nerez nádobí a nafukovací kachničku k tomu.

Článek Google Maps se rozšiřují o novou funkci. Poradí vám, jaká místa navštívit. byl publikován 31. října 2018 v 05.00 v rubrice Programy, Technologie a Návody. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...