PlayStation Classic je tady. Připomeňte si legendární konzoli.

Sponzorované odkazy

PlayStation Classic je tady. Připomeňte si legendární konzoli.

Legendární hry z první generace konzole PlayStation opět ožívají. Společnost Sony začala tento týden prodávat svoji novou konzoli, nesoucí označení PlayStation Classic. Nejde o zcela nový kus herního hardware v pravém slova smyslu, ale o retro konzoli v moderním kabátu, která přináší více než desítku legendárních her z vůbec prvního herního systému Sony.

První PlayStation se představil v Japonsku 3.12. 1994 a na tuto dobu přinesl se svým příchodem také spoustu nových a nadstandardních vychytávek jako například renderování 3DCG v reálném čase či práci s CD nosiči. Nyní, přesně o čtyřiadvacet let později 3.12. 2018, se začal prodávat PlayStation Classic.

Předělaná verze je mnohem menší než originál.Předělaná verze je mnohem menší než originál.

Tento unikátní kousek je spíše takovou zmenšeninou původní verze, doplněnou o moderní součástky. Po stranách je o 45 % menší a celkově jeho rozměry jsou o 80 % menší v porovnání s původní konzolí. PlayStation Classic se dočkal řady větších i menších revizí. Na první z větších úprav narazíte již v momentě, kdy se pokusíte zařízení připojit k obrazovce. Nová konzole má totiž HDMI konektor, který před 24 lety vůbec neexistoval. Model je nabízen s ovladači, jejichž design je shodný s gamepady, dodávanými spolu s původní konzolí a napájení probíhá pomocí USB nabiječky.

Fanoušci se mohou těšit na hry jako jsou GTA (Grand Theft Auto), Metal Gear Solid, Resident evil nebo final Fantasy VII. Kompletní seznam her je možné nalézt na internetu.

Cena této retro “překopávky” je stanovena na cca 2 690 Kč, což nepředstavuje žádnou závratnou sumu. Z našeho pohledu se investice do tohoto kousku vyplatí jak v případě lidí, kteří si chtějí doplnit základní herní vzdělání, tak těch, kteří původní konzoli PlayStation již vlastní. Úpravy, jež Classic modifikace nabízí, umožňují bezproblémové používání v kombinaci s moderním hardware.

Článek PlayStation Classic je tady. Připomeňte si legendární konzoli. byl publikován 7. prosince 2018 v 00.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Nicol Krausová . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...