Xbox Series X a PlayStation 5 jsou herní konzole, které vás nadchnou svými parametry

Xbox Series X a PlayStation 5 jsou herní konzole, které vás nadchnou svými parametry

Současný trh s herními konzolemi je poměrně rozmanitý, přičemž hlavními hráči jsou Microsoft a Sony. Xbox Series X a PlayStation 5 jsou aktuální novinky, které si vás podmaní svými parametry. V následujících řádcích se na nadcházející generace herních konzolí podíváme podrobněji, abyste si udělali představu o tom, co od nich můžete očekávat.

Novinky pro hráčeNovinky pro hráče

Xbox Series X se dostane do prodeje už 10. listopadu, ovšem na PlayStation 5 si budete muset ještě počkat. Sice jsou spuštěné předobjednávky, nicméně na tuzemský trh dorazí až během února příštího roku.

Technické specifikace

Pokud jde o procesor, Xbox Series X ho má o něco silnější než PlayStation 5, ale je nepravděpodobné, že by to mělo nějaký výrazný dopad na herní zážitek. Taktovací frekvence procesoru u Xbox Series X je 3,8 GHz, zatímco u modelu PlayStation 5 se jedná o 3,5 GHz. Co se týče grafiky, tak i v této oblasti vyniká herní konzole od Microsoftu.

PlayStation 5 se zase vyznačuje papírově lepší architekturou GPU, která by se mohla promítnout do lepšího grafického výkonu. Jak však všechny uvedené parametry ovlivní vizuální zážitek, se teprve dozvíme z prvních uživatelských recenzí, na které se netrpělivě čeká.

Dále Xbox Series X disponuje interním úložištěm o velikosti 1 TB. PlayStation 5 má úložiště o něco nižší, a to 825 GB. V obou případech se jedná o rychlé SSD disky. Nemusíte se však bát, že byste museli bojovat s nedostatkem mís­ta.

Jak si předobjednat herní konzoli?

Spousta prodejců spustila předobjednávky. Stačí si tedy předobjednat například na stránce Okay.cz, kde je v nabídce i osekaná verze PlayStation 5 Digital Edition bez optické mechaniky. Jakmile se dostanou konzole do prodeje, máte jistotu, že je dostanete, protože už máte objednávku vytvořenou. Jen počkáte na doručení.

Článek Xbox Series X a PlayStation 5 jsou herní konzole, které vás nadchnou svými parametry byl publikován 14. října 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...