Možná by se i vám vyplatil repasovaný server

Možná by se i vám vyplatil repasovaný server

Před několika desítkami let byly ceny výpočetní techniky tak vysoké, že si ji mohli dovolit jen ti bohatší. Dnes už má takové vybavení skoro každá rodina i firma. Jenže i dnes může nákup nového železa udělat pořádnou díru v peněžence, obzvlášť když jde o servery.

Nákup serverů není možno odfláknout. Šetřete raději jinde, tohle není správné místo. Z nároků na výkon, spolehlivost a zabezpečení byste slevovat neměli. Raději se zaměřte na prodej serverů z druhé ruky. A ne, nemáme na mysli žádné pochybné bazary, kde byste snadno koupili zajíce v pytli.

Zkuste repasované servery

V posledních letech je hodně populární repasovaná technika. Jde o zboží, které již bylo využíváno, ale poté ho prohlédl zkušený technik, opravil nedokonalosti a výsledkem je zase produkt v perfektním stavu. Velmi často jde o vybavení z korporátů, kde mění techniku v pravidelných intervalech, aniž by jí cokoliv bylo. Byla by velká škoda tuto vyřazenou techniku vyhodit, když je plně funkční a výkonná.

Nemusíte se tedy bát, že by repasovaný server již patřil do starého železa. Rozhodně nemá nejlepší léta za sebou a určitě je plně funkční. Cena je přitom významně nižší než v případě nového výrobku.

Kupte si repasované servery střední až vyšší třídy

Jako repasované se většinou prodávají servery, které v době svého pořízení patřily mezi střední či vyšší třídu. Ani teď, po několika málo letech provozu, na tom s výkonem nejsou vůbec špatně. Koupit můžete například repasované servery HP ProLiant, DELL PowerEdge, IBM System či Fujitsu Primergy. Ceny záleží na vybavení, začíná se cca na necelých pěti tisících korun, některé repasované servery stojí desetitisíce. Ve srovnání s novým zbožím ovšem ušetříte tolik, že si za to budete moct koupit i další server.

Repasovanou techniku je každopádně nutné kupovat od ověřených společností. Jedině tak získáte server v dobré kondici a se zárukou. Zkuste to na czech-server.cz, v obchodu, který provozuje firma ATICOM.

Článek Možná by se i vám vyplatil repasovaný server byl publikován 29. ledna 2020 v 19.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...